22 maj, Kategori: Båtliv

På grund i Bayern. 22 maj.

Klockan är tio och vi står stadigt för natten i leran i den lilla gästhamnen i Bayern. Två meter djupt lovade både guideboken och campingägaren, men tro och hopp har inte mycket att sätta emot enochfemtio meter blyköl. Vi kom i alla fall tillräckligt nära för att ta oss iland. Här är så idylliskt att det är svårt att beskriva. Alldeles tyst, utom det lilla sällskapet som nattfiskar en bit bort, och pratar och skrattar. Det är högteknologiskt metande, det låter och blinkar blått ljus när det nappar. Odd har varit där och umgåtts en stund. Han tror att de fiskar karp, de agnar med levande småfisk och levande mask. Kvällen är mörk, utan måne, och helt stilla, jag sitter i sittbrunnen med ett ljus tänt på bordet. Vi har grillat och duschat och delat på en flaska rött från Wiesbaden. Näktergalen kuttrar och visslar. Bättre kan det knappast bli.
Vi kom inte iväg från Swanheim förrän halv ett på grund av allt fix med masten, plus att varvet inte accepterade kreditkort, vilket betydde en lång cykelutflykt för att hitta en bankomat.
Frankfurt susade vi rakt igenom, där hade man lätt kunnat stanna ett par dagar. Men ingen av oss hade någon lust.
Strömmen på Main är konstigt nog mycket svagare idag, vi har kunnat hålla över fem knop hela tiden. Pråmtrafiken är väldigt gles jämfört med Rhen. I alla fyra slussarna idag var vi ensamma, vi hade sån tur att vi oftast kom när en pråm just gick ut, och därför kunde köra rakt in. Slussarna är stora, 300 m långa, och egentligen kan man inte hoppas på att bli slussad som ensam fritidsbåt. Man får räkna med att ligga och vänta, kanske i timmar, på att det ska komma en pråm. Ellem är liten som en mygga där inne. Men själva slussningen är den lugnaste hittills, och höjden är bara ca fyra meter.

Vi ligger stadigt.

image

Ny utsikt från förarplatsen.

image

 

Frankfurt. Europeiska centralbanken till vänster och Babels torn till höger (enligt Odd)

image

Kommentarer

  1. Kommentar av Hans den 23 maj, 2015 kl 08:05

    Vilken skön sittbrunnsbetraktelse, när livet plötsligt för en stund är i balans efter Rehndramatiken. Det förunderliga med resor är att de oväntade ögonblicken då allt stämmer slår ut både slott och centralbanker. Även om man sitter fast i en annan bank.
    Vi är tillbaka på Österlen för att ta ner utställningen. Vi flyttar över den till Jens lilla galleri i Malmö och låter den vara kvar till midsommar. Ha det fortsatt gott i dybanken H&S

Kommenteringen är stängd.