19 maj, Kategori: Okategoriserade

”Dyngkåt och hur helig som helst.”

Mia Skäringers krogshow på Kajskjul 8 i Göteborg har fått lysande recensioner, och jag har många gånger suckat över att jag aldrig kommer att få se den. Hon är ett geni tycker jag, ända sedan hon skrev blogg i Mama har jag älskat henne.

Gissa alltså om jag blev glad när bästa väninnan A. överraskade mig med 2 biljetter igår! Vi skulle ju bara ut och äta en bit mat trodde jag, för att fira hennes och mina födelsedagar.

Mia gör entre iförd en två nummer för liten bikini, inköpt när hon var 20 år. Jag fattar inte hur hon vågar. Publiken består till 80% av kvinnor, och alla tänker samma sak som jag. Hur vågar hon? ”Jag förstår att ni är lite förvånade,” säger Mia, ”Det är inte ofta man får se en vanlig kvinnokropp, som den ser ut i verkligheten!”

Sen får vi följa med på hennes resa från barndomen och till nu, med komplex, anorexi, bulimi, våldtäkt, självmordsförsök, pappans alkoholism, förlossningar och skilsmässa. Hur kan det komma sig att vi skrattar hela tiden, nästan? Hur lyckas hon få oss alla att känna igen oss själva i det hon berättar? 

Jag följde hennes blogg i Mama, nu måste jag genast köpa hennes bok.

Varför är Mia så himla bra? Det har säkert någon redan beskrivit mycket bättre än jag skulle kunna. Jag känner mig ordlös just nu.

Det är en helt magisk föreställning, jag är så glad och tacksam att jag fick vara med om den. Här får ni en bild från inledningen, och en från slutet.

 

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.