22 december, Kategori: Foto

Mallig så jag spricker!

Ingen som läser bloggen kan ha missat att foto har utvecklats till en stor passion det senaste året. 

Det började med en veckas fotokurs i somras, för att jag behövde lära mig min fina systemkamera ordentligt. Kameran köptes för att jag själv ska kunna ta bra produktbilder till LifeStones hemsida. Det blir väldigt dyrt att anlita en riktig fotograf varje gång det behövs en ny bild. Min lilla Casio räckte inte till de nya höga kraven, till slut köpte jag en Nikon D300S. Så nu kan jag inte skylla på kameran om bilderna inte blir bra. 

Kursen i somras blev en riktig ögonöppnare. Där kunde man ställa alla sorts dumma frågor och jag lärde mig sambanden mellan skärpedjup, slutartid, brännvidd och olika ljusstyrka på objektiven.  

När kursen var slut började jag leta fotosajter på nätet, och fastnade för gruppen FotoSöndag på fotosajten Flickr.  

Varje vecka publiceras ett nytt fototema, och på söndag får man kritik på sin bildlösning av gruppens medlemmar. Eftersom det är 495 personer och en salig blandning av glada amatörer och proffs så har jag fått väldigt mycket bra och roliga synpunkter och nyttig kritik. 

I söndags publicerade FotoSöndag en intervju med en ung DN-fotograf, Robert Henriksson. Robert pratade om sitt yrke och sina bilder, och fick i slutet av artikeln välja ut några favoriter bland alla 1000-tals bilder som skickats in till FotoSöndag sedan starten. Jag antar att han inte tittade på alla, men faktum är ändå att AV DE FYRA HAN VALDE UT SÅ VAR TVÅ MINA! 

Kan ni fatta? Dessutom gav han superpositiv kritik. Jag svävar, ååå! 🙂 

(Dessutom var det liiiite extra roligt att ingen av just de här bilderna fick särskilt mycket uppmärksamhet från andra i gruppen när jag skickade in dem 😉 ) 

”Namnet på bilden gör mycket. Man förstår stressen, pannan längst ner i bilden gör mycket, det är kaos. En fint dokumentärt avtryck. Underbar bild!”

”Helt underbart porträtt. Fina toner och fina uttryck. Att ta porträtt på två människor är svårt, speciellt då det är så här nära. En klar vägg-bild!”

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.