22 mars, Kategori: Foto

Street Photography!

En heldag i Göteborg som började med möte på Svenska Mässan om LifeStones nya Facebooksida. Szofia på företaget FollowMe är specialist på att hjälpa företag göra rätt när det handlar om sociala medier, däribland Facebook.

Efter mötet lyckades jag få en tid hos favoritfrisören Hanna på FrisörGruppen på Kyrkogatan. Lycka!! 🙂

Men innan dess hade jag drygt en timme att slå ihjäl på stan. Inga problem eftersom jag hade packat kameran med teleobjektivet och planerat att försöka prova på lite gatufotografering om jag fick tid över. Jag ska ju åka på kurs i Street Photography i Paris med fotografen Marcus Johansson i juni! Innan dess måste jag åtminstone ha provat någon gång. Det är det där med att gå utanför sin trygghetszon som är svårt, tröskeln man måste över. Att ställa sig på en gata och börja fotografera vilt främmande människor utan att fråga, det kändes inte som det lättaste!

Men nu har jag gjort det för första gången, och det var hur kul som helst.

Jag valde den fega vägen, ställde mig lutad mot en stolpe med den starka, lågt stående vårsolen i ryggen. Så att alla människor som kom emot mig var i stort sett blinda av solen, och inte såg att jag stod där med mitt 300 mm teleobjektiv. 😉

Sen stod jag helt enkelt bara där och fotade dem som såg lite speciella ut på något sätt.

Bilderna kommer en om dagen några dagar framöver. Jag börjar med en bild som är lite äcklig, men samtidigt rolig tycker jag!

Kommentarer

  1. Kommentar av Förskolläraren den 23 mars, 2011 kl 08:59

    Hej!
    Så vansinnigt roligt det låter med Street Phototgraphy i Paris! Ser fram mot många härliga Parisbilder.

    Mvh Förskolläraren

  2. Kommentar av Katinka den 23 mars, 2011 kl 10:13

    Eller hur!? Jag tycker också att det ska bli väldigt spännande. Bara det att få cykla och gå omkring i Paris med någon som hittar, och vet var det finns bra ställen att fotografera. Lyxliv! :-9

Kommenteringen är stängd.