20 april, Kategori: Foto, Okategoriserade

Lamningstider.

Nu har vi fått 6 lamm på några dagar. I lamningsfållorna under tak går de nyfödda och deras mammor instängda för observation ett par dagar. Det finns många faror för nyfödda lamm. Rävar och korpar till exempel. Ibland stänger vi in en tacka som ser höggravid ut, och hoppas hon ska lamma i fållan. Men det är väldigt svårt att se precis när det är dags. Oftast lammar tackan just efter soluppgången, kanske för att lammen ska ha dagen på sig att bli stadiga på benen? Vi går ut i fårhagen varje morgon tidigt och kollar. Finns det nyfödda lamm bär jag dem till fållan. Ofta är de varma och fortfarande lite våta. Det är magiska morgnar.

Teoretiskt sett kan det bli 18 lamm i år.

På vintern är jag ofta sur på fåren, det är en massa jobb och passning och jag känner mig bunden och hindrad. Mer än en gång den här vintern har jag bestämt mig för att nu får det vara nog, nu räcker det.

Men när lammen kommer är det nästan glömt. Igår räddade vi livet på en tacka och hennes två lamm med ett enkelt ingrepp. Hade vi inte hjälpt till hade alla strukit med. Då känner man sig väldigt lycklig och stolt.

Och imorgon kommer familjen A med lilla S och lilla A. Då är det väldigt roligt att kunna erbjuda nyfödda lamm att gosa med. 🙂

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.