7 september, Kategori: Barnbarn

Sen kväll med Bamse.

Lille L:s mamma har plötsligt tre jobb, varav ett på kvällstid två dagar i veckan. Jag har vetat om det sedan i somras och planerat min tid för att kunna hjälpa till så att det funkar med dagishämtning, middag och nattning av lille L.  Inte bara jag förresten, det är bra med en stor familj!  Första kvällen ville Odd också vara med (kanske berodde det också lite på att han fyllde år och inte ville bli lämnad ensam hemma 😉 )

Lille L hade ritat flera teckningar till farfar på dagis, bland annat ”Dart Wejders fru”. Jag måste verkligen ta reda på lite mer om den där Dart Wejder, just nu en stor idol i lille L:s liv.

Odds födelsedagskväll firades alltså med sparkcykelåkning, fiskpinnar, Batman och Bamse. Och vaggvisor tills den lilla varma kroppen snusade lugnt och stilla bredvid honom i sängen. Inte det sämsta!

Själv satt jag mest uppkrupen i soffan och mumsade på mörk choklad och äpplen som K ställt fram som barnvaktsgodis, och läste en ytterst fascinerande bok: 4 timmars arbetsvecka skriven av en 29-årig amerikan.

Boken är sådär typiskt flåshurtigt amerikansk så att jag ganska snart läser den med ett spydigt leende och en massa kritiska invändningar inom mig. Ändå knappade jag hem ett eget ex på Adlibris på min Iphone innan kvällen var slut. Den har en del väldigt intressanta poänger. Jag måste läsa den mer noggrannt.

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.