13 oktober, Kategori: Farmor svarar själv, Okategoriserade

Svar på Farmorsfrågan nr 186.

Detta eviga problem med att få tiden att räcka till. Eller rättare sagt – att välja rätt saker att göra med den tid man har.

För det är ju så att alla faktiskt har exakt lika mycket tid. Vissa saker kan man kanske inte välja. Men mycket mer än man tror. Man måste inte fortsätta leva med en man som begränsar en. Man måste inte vara kvar i ett yrke som känns fel. Jag har lämnat både man och jobb i mitt liv fast jag absolut inte visste vad som skulle komma istället. Det enda jag visste var att det jag hade var fel, och att det måste bort om det skulle bli plats för något annat och bättre.

Så vad kan man välja bort i vardagen om man vill ha en timme till av nånting annat och bättre? För min egen del ville jag ha mer tid för att jogga och mer tid för att läsa och skriva.

Först slutade jag med Twitter. Där fick jag minst 30 minuter över per dag.

Sen sa jag upp mina prenumerationer på M-Magasin, Må Bra och två fototidningar. Där tjänade jag både pengar och tid. För även om jag verkligen gillar de där tidningarna så blir de oftast liggande på köksbordet som dåliga samveten, jag läser dem att det är slöseri om jag inte gör det. Nu köper jag dem i affären när och om jag verkligen får lust att läsa.

Sen slutade jag läsa morgontidningen och började lyssna medvetet på radion istället för att den stod på jämt. Nu hör jag samma nyheter två gånger om dagen istället för tio. Istället för att slölyssna på radion och slöläsa tidningen när jag vill koppla av på lunchen eller efter jobbet, gör jag det där andra som jag verkligen vill. Oftast blir det att läsa en bok. Den senaste månaden har jag lånat fler böcker på biblioteket i Henån än jag gjort på 30 år.
TV har ingen plats alls i min vardag. Den slurpar ju tid lika glupskt som det värsta 400-hästarsmonstret i Gullholmens gästhamn slurpar bensin. Ibland, kanske en gång i månaden, får jag lust att kolla något roligt, som Starke Man eller en speciell gäst hos Skavlan. Då finns ju Play.

Det finns en sak till jag skulle kunna göra för att få ännu mer tid över. Gå och lägga mig tidigare. Varje kväll kastar jag bort minst en timme helt i onödan. Om jag bara kunde få mig själv att krypa ner mellan lakanen klockan 22.00 istället för 23.30, skulle jag orka gå upp kl 06.00 . Jag är ju morgonmänniska egentligen. Men på kvällen är jag för trött för att gå och lägga mig…

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.