11 september, Kategori: Båtliv

På cykel runt Cergy. Dag 64

Nu är vi bara två dagsetapper från Paris. Eftersom vår båtplats i Port Arsenal i Paris är bokad från söndag (tänk att jag har bokat själv, på telefon, på franska!) måste vi dra ut på tiden så att vi inte kommer dit för tidigt. Idag utnyttjade vi extradagen till att klippa oss och göra en lång cykelutflykt.

Frissan var en tveksam upplevelse, håret blev ju kortare men jag ser ut som en tant. Nåja, det växer ut tills jag kommer hem och då vet jag vart jag går. (Jenny i Henån, du är bäst! <3 ) Odd klippte sig också, lite gubbvarning men inte lika illa som min nya frisyr.
Cykelturen var däremot en höjdare. Vi följde en arkitektonisk installation i tolv stationer som var helt magnifik, för att inte säga gigantisk, och dessutom krävande rent fysiskt. Särskilt med tanke på att det är torsdag och två-dag. Odd som inte är lättflörtad när det gäller konst var helt tagen av upplevelsen. Vi fattade inte innebörden, förstod inte den franska texten om tankarna bakom skapelsen som var flera kilometer lång och omfattade jättelika ingrepp i landskapet. (Bland annat hade en klotformad ö och en pyramid placerats ute i en sjö.) Ändå blev vi högtidliga till mods, tysta och påverkade som inne i en katedral.

Imorgon premiärtömmer vi toatanken med sugen som finns här, och styr mot sista natthamnen innan Paris. Hamnkaptenen här har rekommenderat Bougival som ligger på en ö i Seine.

image

Cykelturen började på andra sidan sjön, där hamnen ligger.

image

Tant Katinka…

image

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.