13 augusti, Kategori: Båtliv

Knädjupt i Donau!

Planen är att komma till Svarta Havet i oktober. Det kan bli svårt eftersom det just nu knappt finns något vatten i Donau. Idag har jag fått rapporter från två olika håll om att det är kris för framkomligheten på grund av torka och lågvatten.

Några kilometer ovanför Rousse i Bulgarien är trafiken stoppad, vattenståndet ca 40 cm. Men enligt nestorn Pierre Verberght, ”Kartograf und Nautisch Advisor ”, han ritar varje år uppdaterade donaukartor för sjöfarten, bör vi utan problem klara oss åtminstone till Budapest. Jag har mailkontakt med honom efter att ha köpt hans kartböcker. I sitt senaste mail bad han mig att varje dag rapportera vår position till honom, så ska han ta reda på hur det ligger till med vattendjupet längs vår rutt. Han angav också två telefonnummer hem till sig som jag skulle ringa om vi behövde råd eller hjälp. Det ena var ”zu hause”, det andra, ett mobilnummer, var ”Tag – Nacht”! Jag har tumme med gamla farbröder, det är bara så.

Budapest är bara tio dagars resa från där båten är nu, i Schlögen i Österrike. Risken finns alltså att vi blir liggande i Budapest ett tag, tills det kommer regn. I september, trodde hafen meister på marinan i Rousse som jag också kontaktat…

Nu är i alla fall allt packat och klart, jag är båtklippt och kylskåpet tömt.

Undrar just vad de säger på Landvetter om det här bagaget?

IMG_7742

Klippt för +34C.

IMG_7737

 

 

 

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.