8 augusti, Kategori: Okategoriserade

Magisk sommarnatt!

Utsikt från middagsbordet på Pelles Rökeri/Lilla Hunden 6/8 -09

 ”Ikväll tar vi båten till Pelles Rökeri och äter middag!” 

Min man är världens bäste överraskare. Det här var det sista jag hade väntat mig efter 2 semesterveckor av förkylningar, ryggskott och annat elände som jag gärna besparar er 🙂

Så vi tog dubbla doser Panodil och vår lilla snipa och gav oss iväg. 40 minuters resa i ljuvlig sommarkväll, rakt in i en sjunkande sol.

Pelles Rökeri i Grundsund har döpts om till Lilla Hunden i serien om Saltön. Det är en fantastisk liten restaurang som klättrar på klipporna och där man kan äta god mat från havet, eller bara ta ett glas vin,  medan man ser solen gå ner i havet.

TV-inspelningar för nya serien om Saltön har pågått i Grundsund hela sommaren, och pågick även igår kväll. Det spelades in en restaurangscen, men inte på Lilla Hunden utan vid en liten sjöbod intill som byggts om till restaurangkuliss. Jag tror att det är bögparet i serien om Saltön som öppnar en ny, konkurrerande restaurang i nästa omgång av serien.  Folket i Grundsund är så vana vid filmteamet att ingen bryr sig. Man skulle ju kunna tro att filminspelningen omgavs av nyfiken publik, men icke!

Vi åkte inte hem förrän månen gått upp. Utanför Grundsund gick vi på grund, eftersom vi inte riktigt har lärt oss vår nya marina GPS. Hade vi bara gått som vi brukar och följt prickarna  hade vi INTE kört på den stenen, helt klart 🙂 Men vi halkade snabbt av grundet och kunde fortsätta hem. Utanför Islandsberg tog vi en familj med motorhaveri på släp.  Då är man hjälte!!! De hade annars fått ro halva natten.

Vi kom hem halv tolv. Tänk vad vi hade missat om vi hade stannat kvar i sängen och tyckt synd om oss själva.

Islandsberg kl 22.00 7/8 -09

Fel datum i bilden! Attans! Men jag orkar inte ladda upp bilden igen, det tar en kvart med mitt mobila bredband!!

Kommentarer

  1. Kommentar av Catrin den 8 augusti, 2009 kl 05:56

    Hej.. Oj, vilken mysig blogg du har!
    Önskar dig en fortsatt skön sommar..

  2. Kommentar av malin den 10 augusti, 2009 kl 01:39

    Aaah, va juvligt!Ett bra beslut att åka och va gulligt av gubben din.:)

    Kram Ma

  3. Kommentar av Johanna den 10 augusti, 2009 kl 01:46

    Ohh vilken fin länklista du har här, många bra bloggar. 😀

Kommenteringen är stängd.