Om mig

Jag har fyra barn och åtta barnbarn. En man som är havsforskare, en dansk-svensk gårdshund (Sigge) och en flock får. Alla barnen har flyttat till stan, bara min man och jag bor kvar på Flatön.

Sedan maj 2016 är jag pensionär. De senaste tjugo åren har ägnats LifeStone AB, som startade i mitt kök 1997. Nu har nya krafter tagit över och jag behöver bara hålla tummarna och komma med goda råd.

I mitt tidigare liv arbetade jag som copywriter i 25 år tills jag nästan dog 1995. (Utbrändhet var inte upptäckt då.) Jag fortsatte jobba i alla fall men slutade pendla 20 mil om dagen och började uppfinna i köket istället.

När det var dags igen 2009 fanns diagnosen och jag fick helt ofrivilligt ett gudabenådat halvår på mig att fundera över tillvaron. Vad är viktigast? Vem vill du vara? Hur vill du leva?

Sommaren 2009 började jag skriva Farmorsbloggen inom AlltförFöräldrars websajt , med två filosofiska Farmorsfrågor i veckan. Det hann bli 235 frågor, och lika många svar, innan det var dags att kapa banden och min egen högst privata Katinkabloggen ersatte Farmorsbloggen.

Jag är nästan säker på att utan väggsmällen, utan de fyra åren med Farmorsfrågorna, hade det inte blivit något författande. Inget fotograferande. Inget målande.

Tänk alla romaner jag kunde ha skrivit, om det hade hänt lite tidigare i livet?

Men att ångra är meningslöst. Det är bara nuet man kan påverka. Nu är det Katinkabloggen som gäller. Och alla romaner som återstår att skriva.

Om du vill maila mig direkt når du mig på katinka.billelindahl@gmail.com

Å andra sidan

Å ena sidan…

Å ena sidan...

Å andra sidan…

image

 

man måste inte välja 🙂