22 september, Kategori: Båtliv

17-18 september. Lata dagar i Emborios.

Här var vi med alla fyra barnen för mer än tjugo år sedan, när vi öluffade i Grekland. Tänk om någon hade sagt att vi skulle komma hit i egen båt! Viken Emborius norr om ön Telendos, där Joar lärde sig simma, är en av alla pärlor att säga adjö till på avskedsrundan genom Dodekaneserna. Härifrån har vi några av våra finaste minnen från Egeiska havet, kvällar med seglarvänner, god mat, sång och musik inne på tavernan Artistico, kvällar som avslutades med ucke- och gitarrspel i någon sittbrunn senare på natten.

Numera har den här delen av Kalymnos blivit alla bergsklättrares paradis. Samtidigt som vi la till vid bojen i Emborios klättrade vänner från Flatön i närbelägna klippor. Vi tog chansen att träffas, ta en dags paus från segling respektive klättring och göra strandhugg med hjälp av hyrbil.

image

Ellem förtöjd i taverna  Artisticos boj. 

image

Drömmen om en strandservering.

image

Nästan grannar hemma på Flatön, och bergsklättrare! Visade oss sitt Kalymnos och sina smultronställen. Till exempel en skoaffär med otrolig sortering där jag ääääntligen hittade riktiga vandringsskor som passar!

image

Framåt kvällen fyller det på med ankarliggare i viken. Vi ser engelska, tyska, österrikiska flaggor.

image

Kanske en släkting till Nisse, som Joar ville ta med hem när vi var här för tjugo år sen?

image

Middag ombord. Nu diskar vi i saltvatten på akterdäck, för att spara på sötvatten. Bara sista sköljen görs med handduschen. 

Kommentarer

  1. Kommentar av Toril Fossheim den 23 september, 2019 kl 09:18

    Tar du avskjed med Dodekanesene for godt?

  2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 27 september, 2019 kl 01:56

    Allt har sin tid, Toril. Men man ska akta sig för att lova för mycket.😉

Kommenteringen är stängd.