21 september, Kategori: Båtliv

16 september. Vändpunkt i Vathy.

När vi kom in i lugnvattnet innanför de höga bergen som gömmer paradisdalen Vathy på östra Kalymnos, var det som att krypa in i en varm famn efter en resa i främmande land. Vi ångrar inte säsongen i Turkiet, men längtar inte dit igen.

I Vathy blev det så uppenbart vad det är vi älskar med Grekland. Plonket från getbjällror, tuppar som gal och hundar som skäller. Närheten till vanliga människor och vanligt vardagsliv, där turismen visserligen existerar men inte har tagit över totalt. Vathy är en djup, fjordliknande spricka i bergen på östra Kalymnos som jag har bloggat om tidigare här. Ett av våra favoritställen. Vi hade aldrig hittat hit om inte våra vänner Ingrid och Rolf från Fisketången visat oss.

I Vathy bestämde vi oss för att det är dags att börja vända hemåt. Det har tagit fem år att komma hit, kanske tar det lika lång tid att komma hem. Min 75-årsdag ska jag fira hemma på Flatön, den första på tio år! Det finns ingen mer detaljerad plan än att det blir kanalvägen genom Europa, via Marseille och Rhone. Vem vet, kanske kan vi dessutom hoppas på lite fler besök av barn och barnbarn ombord om vi befinner oss lite närmare Sverige.

Beslutet att vända hem har påverkats av några ovälkomna påminnelser om tidens gång. Odd har ont i en axel och jag i ett knä. Vi måste ändra våra planer och lämna Ellem ännu en vinter på Samos, eftersom vi inte klarar av att ta oss över Cykladerna när en är enarmad och den andra enbent. Det blev en tankeställare. Vi vill inte stanna här så länge att någon av oss blir för gammal för att klara av hemresan. Det finns mycket att uppleva på den rutten också.

image

Vathy sett uppifrån bergsvägen som leder dit.

image

Sola driver en av Vathys tavernor.

image

Titta efter kortaste masten så hittar du Ellem.

image

image

Kommentarer

  1. Kommentar av Toril Fossheim den 21 september, 2019 kl 09:41

    Hvilken flott vik dere har funnet🤗🤗

  2. Kommentar av Eva Pira den 25 september, 2019 kl 07:23

    Hej! Det är alltid med stor behållning jag läser din blogg. Så roligt att se o få rapporter från öarna från havs och kajkanten där man i ungdomen firat många semesterveckor Stort tack för inbjudan till det fantastiska Tomatparadiset. Hur skall man kunna välja. Gillar ert säkerhetstänk. Att tänka om är också att ha omtanke om sig själv. Har det senaste träffat flera medelhavsseglare som kände att de seglat klart . De gick då till Sö slovenien/norra Kroatien. Där blev båtarna upplockade av en lastbil från Orust o hemtransporterade. Seglarna fortsatte sitt seglande Danmark/Bohuslän . Njut o fortsätt vara nuet

Kommenteringen är stängd.