12 augusti, Kategori: Okategoriserade

Talang.

Den här teckningen är gjord av min äldsta dotter A.

Jag minns att hon nästan alltid ritade och målade när hon var liten.

Hennes farmor hade alltid någon anmärkning på varenda färdigt konstverk.

 ”Ja, den är fin, men det är någonting med halsen som inte är naturligt för en häst.”

Och 7-åringen ritade snällt om halsen, eller benen, eller vad det nu var som inte var perfekt på den annars uttrycksfulla hästen.

Det gjorde mig rasande och jag grälade på min svärmor. ”Hon behöver inte måla en perfekt häst! Hon målar sin bild av en häst! Och den kan inte vara fel, även om den bilden kanske är annorlunda än din!”

Min svärmors milda anmärkningar påverkade inte min dotters talang.  Det enda resultatet av våra gräl över hennes huvud, blev kanske att hon fortfarande avskyr när folk bråkar!

Hon fortsatte att måla och rita, gick på konstskola och blev med tiden riktig Konstnär, med egen atelje och utställningar på olika gallerier. Åh vad jag önskar att hennes farmor hade fått uppleva en enda av hennes vernissager, så stolt hon hade varit! Fast jag är säker på att hon fortfarande hade haft synpunkter på färg eller form!

Tidigt konstverk

Kommentarer

  1. Kommentar av Fjortisensmorsa den 12 augusti, 2009 kl 07:48

    Vilken härlig teckning! Min son målade jänt när han var liten, härliga levande teckningar som kunde börja med en liten apa, som sedan gick in i ett hus som förvandlades till rymdraket och snart var hela pappret svart av allting som hände och fyllde på.. Fantasin är underbar!

Kommenteringen är stängd.