12 november, Kategori: Farmorsfrågan

Farmorsfrågan nr 35.

Vilken tuff erfarenhet tidigare i livet är du glad för idag?

Efter stormen.

Kommentarer

 1. Kommentar av Abby den 12 november, 2009 kl 07:55

  Vilken himla svår fråga. Den var bra!
  och tåls att tänka över..

 2. Kommentar av sara den 12 november, 2009 kl 10:37

  Oj! Jag blev mobbad under flera, flera år som barn och ungdom. Det har gjort mig till den person jag är i dag. Man formas ju i interaktion med andra. Så lite positivt kom det ur en hel hög med negativitet och en svår tid i livet. Fast samtidigt kom en del negativt också, förstås. Men nu är det det positiva vi ska reflektera över. Jag blev starkare och litar mer på mig själv som en självständig individ. Och jag tror att jag håller mina vänner närmare, är mer pålitlig och snäll än vad jag kanske skulle varit om jag inte blivit mobbad. Jag tror att jag då kanske hade fokuserat lite mer på mig själv. Och nu vågar jag stå för vad jag tycker och tänker och stå upp för vem jag är. På så sätt är jag glad över vad den tiden i mitt liv gav mig.
  Men helst av allt hade jag förstås sluppit att bli mobbad. Undrar vem jag hade varit då?

 3. Kommentar av Ellen Hagerö den 12 november, 2009 kl 11:32

  Ja du vad ska jag välja här? Droger, alkohol, blivit misshandlad, blev vuxen för tidigt…allt detta har jag ju packat med mig i min livsryggsäck och dom sakerna har ju skapat den jag är idag…så den misär jag utsatt mig själv för får jag väl ändå se som en erfarenhet som lärt mig att livet kan vara mer jävligt än det är nu…och jag ska vara glad att jag lever och har det familjeliv, den trygghet, den kärlek och samvaro som jag har idag. Vad stark jag vart som tagit mig ur och igenom allt detta…jag är stark i mig själv idag OCH jag kan svälja min stolthet och be om hjälp.

 4. Kommentar av Iza den 12 november, 2009 kl 02:30

  när min kusin dog, man var så oerhört chockad, varför ska en 11-åring berhöva sätta livet till? Varför? den frågan ställde man sig ofta. Idag kan jag se tillbaka och förstå att det är just den händelsen, den chocken, den känslan som jag får ofta, men idag är det med glädje som jag tänker tillbaka på just den dagen, för det var då jag bestämde mig för att aldrig ta för givet någonting! Jag värdesätter varje dag med mina nära kära mer än någonsin innan, för det lärde mig att livet kan vara flytkigt och att man verkligen MÅSTE ta vara på den tid man får med sin vänner och sin familj!
  Många kramar iza

 5. Kommentar av Maddie den 12 november, 2009 kl 03:03

  Vilka spännande svar som kommit in.

  Det är väl så att alla erfarenheter har format en och jag är nöjd med den jag är så då är nog alla erfarenheter något jag är glad för.

  Jag är glad över erfarenheten att ha väldigt dåligt med pengar. Under min uppväxt och när jag flyttade hemifrån vid 15-års ålder hade jag inte särskilt mycket pengar. Sen kom det en period där min man och jag hade det väldigt bra. Sen gjorde olika val att vi hade väldigt dåligt med pengar- vi hade en nyfödd, en tonåring och oss själva att försörja.
  Det var kanske lättare för oss, för vi hade gjort valet att ha riktigt dåligt med pengar under några år för att min man skulle kunna starta sin firma?!?

  Många brukar drömma om att ha mycket pengar- det gör jag med. Dock så har mina erfarenheter lärt mig att JAG blir inte lyckligare av pengar.

Kommenteringen är stängd.