24 november, Kategori: Farmor svarar själv

Farmor svarar på fråga nr 38.

Det borde inte vara svårt att räkna upp tre saker som man är riktigt bra på. Ändå kan det kännas motigt, eftersom det är så tabu i Sverige att skryta. Eget beröm luktar illa. I andra länder, USA till exempel, får man lära sig i skolan hur man framhäver sig själv. Ja, alltså det vi kallar skryt 🙂

Jag hoppas i alla fall att du försökte. Även om du inte vill skryta inför andra, så är det nyttigt att skryta inför sig själv.

Farmorsbloggen rekommenderar: 3 skryt om dagen innan lunch! 😉

Själv är jag väldigt bra på att starta nya projekt. Jag är bra på att vara snäll. Jag är också bra på att komma på smarta lösningar och ideer.

Eftersom jag har övat många år på att skryta, kan jag lista många fler saker jag är bra på. Men nu var det ju frågan om tre, så jag slutar här.

Det kan jag också

Kommentarer

  1. Kommentar av sara - Glitterögon den 24 november, 2009 kl 08:46

    Nej, det är ju lite tabu i Sverige att framhäva sina goda sidor. Alla ska vara lika, så där lagom. Men jag tycker att vi slopar kontakten med trista Jante och gör som vi vill. Det är nyttigt att vara snäll mot sig själv.

    Ha en fin kväll – kram.

Kommenteringen är stängd.