5 januari, Kategori: Farmor svarar själv

Farmor svarar på fråga nr 49.

Det finns en spalt i Göteborgs Posten som jag alltid läser. Teknik och Trender heter den och skrivs av en kvinna som heter Eva Wieselgren. Hon skriver lättbegripligt om det allra senaste i it-världen som berör vanliga människor och hon har en läsvärd blogg i GP också. Det är förresten genom hennes blogg jag hittade Lilla Gumman, Sveriges första tekniksite av och för tjejer. En jättebra sida som jag verkligen rekommenderar!

Hur som helst, häromdagen läste jag i GP om en ny applikation till Iphone som jag genaste skaffade, och som får bli mitt svar på fråga nr 49. Appen heter Gratitude. Den går ut på att man varje dag skriver in 5 saker som man är tacksam för. Superenkelt, fin layout och väldigt kul med ”Tacksamhetsjournalen” som snabbt växer.

Tacksamhet är en viktig känsla som det är lätt att slarva bort. Om man glömmer bort att vara tacksam för det som är bra, är det lätt att ens fokus hamnar på det som är mindre bra i livet. Och då finns risken att man hamnar i en negativ spiral, med negativa tankar och känslor. Det här med tacksamhet pratar jag ofta med min coach Eva om, och Mia Törnblom skriver också om det i alla sina böcker. Rådet att varje dag skriva ner 5 saker man är tacksam har jag länge velat följa. Nu gör jag det! 🙂

Tack för mitt udnerbara uterum!

Kommentarer

 1. Kommentar av sara - Glitterögon den 6 januari, 2010 kl 11:36

  Ett mycket klokt sätt att starta 2010 med.

  Skönt att du äntligen har nät igen. Ha en bra dag – kram.

 2. Kommentar av Jojo den 10 januari, 2010 kl 08:17

  Är nästan säker på att du läst böcker av Patricia Tudor Sandahl, men om inte så tipsar jag här om hennes böcker Tacksamhet och Eftertankar.

  Tacksamhet har jag bara ströbläddrat i eftersom jag nyss fick hem den men Eftertankar har jag med mig titt som tätt.
  Kramar.
  J

Kommenteringen är stängd.