21 september, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan nr 106.

Den här valrörelsen har varit värre än vanligt tycker jag. Så mycket ältande i alla media, så omöjligt att utvärdera alla hot, löften och utspel från höger och vänster.

Det är hemskt att SD kommit in i riksdagen, men jag kan inte låta bli att tro att det är en massa okunniga människor som röstat på dem i nån sorts protest mot allt möjligt. Här på Orust till exempel har SD fått ett mandat fast det inte fanns några  kandidater att rösta på! Hur mycket fattar man om politik, om man stoppar en helt tom valsedel för SD i kuvertet?

Nu kan man lätt tro att det råder någon sorts katastroftillstånd i Sverige, när man läser tidningarna. ”Mer än var 20e röstade på SD!”

Men jag har valt att se det på ett annat sätt. 94% av alla som röstat är INTE främlingsfientliga. 94% är väldigt många. Det känns bra. Nu är SD  inne i riksdagen och det betyder att spöket har blivit synligt. Det är bättre än osynliga demoner, nu kan de inte gömma sig. 

 Vilka val är jag fri att göra varje dag? Jag kan välja mina tankar och därmed mina känslor. Det kräver disciplin och mycket övning, men det går!

 Du kanske tänker att det är lätt för mig att säga, som har jobb och familj och är frisk och stark. Och det är ju sant. Det vore ju verkligen illa om inte jag, som har det så bra,  klarade att välja glädje och tacksamhet istället för deppighet och missnöje.

Mer om att välja glädje kan du läsa här, på Kay Pollaks blogg .

Godnatt, nu ska jag sova. Inte för att jag måste utan för att jag vill. 🙂

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.