22 november, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan 119.

Frågan nr 119 från i torsdags lyder: Vad har du lärt dig om dig själv på sistone?

Det senaste året har jag börjat tänka på mig själv som osocial, nästan asocial.  Det går långa perioder när jag inte har lust att umgås med någon alls utanför familjen.  I min ålder märks det inte så mycket. Man slipper ju automatiskt föräldramöten, barnkalas, fotbollsträningar och skolutflykter. Om jag vill vara för mig själv är det ingen som blir sur.

Men även när jag inte vill umgås så vill jag träffa människor! Det första jag gör på morgonen vissa dagar, är att kolla Twitter. Ja, innan jag går upp ur sängen, det går utmärkt med min Iphone!

273 människor på Twitter följer mig, av dem följer jag  269 tillbaka. Det är förstås omöjligt att följa med vad alla skriver hela tiden. Därför har jag sorterat mina twittervänner (twänner) så att jag kan välja mellan att läsa vad fotokompisarna eller mammabloggarna eller göteborgstwittrarna twittrar med varandra om.

Men jag kan också gå ut i det stora allmänna flödet där tweets från alla mina 269 twänner sprutar ut.  Flera i minuten ibland. Jag kan välja att hoppa in i ett pågående samtal mellan andra, bemöta ett påstående från någon eller kasta in en egen fundering. De flesta som twittrar är aktiva ganska ofta, många varje dag. Det gör att man lär känna varann, åtminstone en del.Innan man vet ordet av har det gått en timme på Twitter. Under den tiden har man diskuterat, skämtat, filosoferat med en massa trevliga människor.

Det allra bästa med Twitter är nämligen att alla är rätt snälla. Jag vet inte om det beror på att medelåldern är ganska hög, jag har inte träffat på många under 25.

På Facebook ljuger man för sina vänner, på Twitter säger man sanningen till främlingar.

 Jag är isocial. Det visste jag inte om mig själv för ett år sedan. I står för internet men ska uttalas med kort i som i ”intresse”.  Kom ihåg att det var på Farmorsbloggen ni läste det ordet först!  ( Ha! Det kändes skönt att komma på ett nytt ord igen. Mina ordceller i hjärnan kanske börjar kvickna till, efter den där smällen i väggen 🙂 )

Om du tittar i vänsterspalten en bit ner här på bloggen, hittar du mina twitterinlägg. Du kan bara se vad jag har skrivit, inte vad mina twänner skriver. Därför kanske det är lite svårt att få sammanhang i samtalet. Men kom med du också! Bara att logga in på www.twitter.com och hitta på ett bra namn. 🙂

Hur jag hittat alla mina twänner? Man går helt enkelt in och kollar på andras listor och lägger till dem som man tycker verkar intressanta. Sen brukar dom oftast följa tillbaka. Så småningom får du nya twänner för att andra gör likadant, och väljer dig för att deras twänner följer dig. 🙂

Klicka på bilden nedan så får du kanske en liten idé om vad som är stort och smått på just mitt twitter idag.

Kommentarer

  1. Kommentar av Evelina den 23 november, 2010 kl 03:46

    Ska absolut komma ihåg att jag ”hörde” isocial här först. Inte illa att komma på ett nytt ord!!
    Många kramar till dig bästa Katinka

Kommenteringen är stängd.