2 augusti, Kategori: Foto, Okategoriserade

Eftermiddag med minnen.

Har det varit sommarens hetaste dag idag? Inne hos mamma i radhuset i Göteborg var det svalt och skönt. Hon satt framför TV:n som vanligt och blev glad när jag kom.

Det är underbart att ha en mamma som lyser upp när man kommer. Jag måste hälsa på oftare tänker jag varje gång jag är hos henne. Vi går igenom utskrifterna av de intervjuer med henne som Johanna Wistrand och jag gjorde i höstas.  Jag läser och mamma rättar eller fyller i.

Snart är Mammas Bok fädig. Eller i alla fall den första versionen. Så länge hon lever kan vi lägga till. Var och en av oss fyra syskon kommer säkert på nya frågor när vi läser boken. Hur var det när du födde mig? Hur tänkte ni när jag kom?

Idag hann vi dessutom gå igenom ett 90-tal bilder från hennes fotoalbum som min syster scannat in. På den äldsta bilden är mamma knappt två år. 1921 på våren, i min mormors famn. Det finns massor av bilder. Familjen hade just skaffat en ny kamera och mamma var näst yngst av åtta syskon.

Jag trodde dagen var slut när jag kom hem från stan klockan 20. Men därefter har Odd och jag legat på durken i båten och kämpat med att montera en ny, renoverad startmotor. Dvs jag lyser med ficklampan och pillar med muttrar och håller undan kablar och slangar. Vi fick till slut startmotorn på plats, men då fungerade inte tändningen, förmodligen pga en felmonterad kabel. Vi fick ge oss för idag, motvilligt.  Jag tänker ibland ”Om vi hade pengar…” Då skulle vi helt enkelt köpa en ny båtmotor för 100 000:-.  Men skulle vi vara lyckligare för det?  Den frågan är jag faktiskt helt säker på att jag kan svara på. 😉

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.