2 juli, Kategori: Foto, Okategoriserade

100% mindfulness.

Trädgården är just nu ett enda stort doftande rum. Flädern som vi planterade som en liten pinne för 20 (?) år sedan är nu lika bred och hög som hela huset. Den har aldrig blommat så rikligt som i år, det måste vara tiotusen blommor minst. Den tunga, lite sövande doften från flädern blandar sig med den söta Honungsrosen. Den planterade jag för 3 -4 år sedan för att den skulle få klättra i bigarråträdet. Men den har nu tagit över hela trädet, som nog inte klarar så många år till. Det gör i och för sig inget om det dör, för det syns inte längre under rosenbusken.

För första året blommar nu också minikiwin. Jag planterade en han och en hon. Den ena blommade för en månad sedan, den andra blommar nu. Verkar inte särskilt bra timing för befruktning? Blommorna är hur som helst väldigt speciella.

Varje dag tänker jag på hur bra jag har det och hur tacksam jag är för min ofattbara tur i livet. Idag blev det särskilt påtagligt när jag lyssnade på dagens Sommar med  AMIRZAI SANGIN, it-minister i Afghanistan.

Det var ett riktigt höjdarprogram. Mina förväntningar var noll, jag tänkte faktiskt: fy så trist med en politisk sommarpratare idag också! för jag tyckte inte gårdagens Sommar var så värst kul. Även om det också var en imponerande livsresa som beskrevs.

Men där ser man hur dumt det är att ha förutfattade meningar. Jag tog inte av mig mina hörlurar under hela tiden Amirzai pratade. Jag skrev till och med upp musiken ibland, måste t ex försöka hitta ”Marco Polo” med Lorena McKennett (?) på Itunes. Vilken otrolig historia Amirzai berättade. Jag blev  tårögd ibland, till exempel när han beskrev hur väl han som flykting utan uppehållstillstånd blev behandlad på sitt livs första och enda anställningsintervju på Telia. Därifrån gick spåret alltså ganska spikrakt uppåt här i Sverige innan han blev ombedd att bli it-minister i sitt gamla hemland Afghanistan.

Eller när han berättade om hur hans pappa tog med honom på en två dagars vandring över berg och floder för att han skulle få gå i skolan. Lyssna på hans Sommar om du inte gjorde det!

Kiwi

 Hallå där, det är ingen idé, hans ståndare har vissnat för länge sen!

 

Kommentarer

 1. Kommentar av Flickr: Stora_Essingen den 2 juli, 2012 kl 09:07

  Amazing, the circle of black seeds are already visible..!

 2. Kommentar av Flickr: Stora_Essingen den 2 juli, 2012 kl 09:08

  Vaff…?! Katinka… I Sverige, fotar vi sånt här i Sverige?? 😮

 3. Kommentar av Flickr: KatinkaBille den 2 juli, 2012 kl 09:30

  [http://www.flickr.com/photos/essas] På Flatön i Bohuslän är inget omöjligt 😉

 4. Kommentar av Flickr: Stora_Essingen den 2 juli, 2012 kl 09:33

  [http://www.flickr.com/photos/katinkabille] Jag är förpaffad!

 5. Kommentar av Flickr: NasseR AlzaaBI den 3 juli, 2012 kl 09:08

  lovely capture..!!

 6. Kommentar av Christina den 3 juli, 2012 kl 11:11

  Visst är det avkopplande att gå runt i trädgården! Särskilt med kameran i högsta hugg. Fullkomlig närvaro ger belöning i form av fina bilder. Du är skicklig! Tack för tipset om gårdagens sommarpratare, ska lyssna idag.

 7. Kommentar av Flickr: KatinkaBille den 3 juli, 2012 kl 09:09

  [http://www.flickr.com/photos/essas] Förpaffad…vilket underbart ord!!! Knycker det omedelbart! 🙂

 8. Kommentar av Flickr: Stora_Essingen den 4 juli, 2012 kl 02:45

  Ja, visst är det bra! Jag har snott det av @*mia

Kommenteringen är stängd.