8 maj, Kategori: Båtliv

Moseldalens rikaste. Traben Trarbach 8 maj.

Vi går korta sträckor nu, vill inte stressa genom Moseldalen. Bara tre timmar idag, från Bernkastel Kues till Traben Trarbach. På förmiddagen klättrade vi upp till ruinerna av borgen som vakar över Bernkastel Kues. Tyvärr var den under reparation, man fick inte gå upp i själva tornet. Utsikten var ändå magnifik.

Vinodlingarna draperar varenda solsluttning som mattor av afroflätor, ibland så branta att det är obegripligt hur man kommer åt att sköta om plantorna.

En sluss idag, bara sex meter, någon knops medström, enstaka pråmar, sol och värme. Traben Trarbach har jag aldrig hört talas om, men Odd läser i guideboken att det var Tysklands rikaste plats under 200 år och den första staden med elektrisk gatubelysning. Gästhamnen ligger som vanligt en bra bit utanför stadskärnan, det är inte alls som i Holland och Frankrike där man lägger till med båten mitt i stan. Att handla mat har blivit ett problem sen vi lämnade Frankrike, men här finns en bra supermarket bara ett par kilometer bort. Vi cyklar dit och fyller ryggsäckarna, imorgon får det bli en tur till med cykelkärran för att handla vatten, öl och mjölk.

Längst inne i den smala viken ligger gästhamnen.

image

Borgen högt uppe ovanför Bernkastel Kues. På serveringen där uppe åt vi varsin bit äpplepaj som höll oss mätta ända till kvällen.

image

 

Utsikten…

image

image

image

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.