5 mars, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan nr 143.

Vilka är mina starka sidor? Svaret kommer jag på efter ett samtal med mamma, 92. Hon har svårt med balansen i vanliga fall, och den här hemska vintern har hon varit mer eller mindre instängd i sitt lilla radhus flera månader på grund av snö och ishalka. Pappa dog för många år sedan, alla hennes syskon är borta, liksom de flesta av hennes vänner. Ofta är grannens katt och hemtjänsten de enda hon träffar under en dag. Hon som är så social och älskar att prata med folk. Det vore inte så konstigt om hon var nedstämd och deprimerad nu när hon inte ens kommer ut på sin dagliga promenad med rullatorn.

 Jag frågar alltså: Känner du dig ofta ledsen när du går här för dig själv?

Och hon svarar: Nej vet du, det har liksom aldrig legat för mig.

Pang, där har jag min starkaste sida, direkt i arv både från henne och pappa. Mitt goda humör. Förmågan att se det positiva. Det som hjälper mig att snabbt komma över motgångar och glömma besvikelser. Det som är nyckeln till att jag snabbt kan tända till på nya idéer, dra igång nya projekt.

Andra starka sidor som jag är tacksam för är min envishet, och min naivitet som fortfarande hänger kvar trots att jag fyllt 60. Jag tror andra människor om gott tills de bevisar motsatsen. Jag tror att jag klara av det mesta, åtminstone tills jag har försökt.

På min favoritblogg Lyckobloggen , som skrivs av lyckoforskare vid Umeå Universitet, kan du läsa om en undersökning av totalförlamade som visar att 72% av dem anser sig vara lyckliga. Tänkvärt!

Bilden har jag lånat från Yogamamma, här och nu  som är en mysig och inspirerande blogg, skriven av en 2-barnsmamma som också är samtalsterapeut.

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.