22 juni, Kategori: Farmor svarar själv

Mitt svar på Farmorsfrågan nr 94.

Det där gamla ordspråket att man inte ska skjuta upp till morgondagen vad man kan göra idag, det är ett dåligt råd från någon barnlös moralist. Lika dåligt som rådet att aldrig låta solen gå ner över sin vrede, dvs att aldrig somna osams. Nu såg jag i Expressen att Victoria och Daniel fick precis det rådet av någon beskäftig gammal pamp som glömt hur det var när barnen var små och aldrig, aldrig sov mer än några allt för få timmar i taget.  

Gör det, för allt i världen, Victoria och Daniel och alla andra, somna osams!  Det är nämlingen en av de saker som alltid går att skjuta upp till morgondagen, att gräla färdigt.  

Är man en uttröttad småbarnsförälder är SÖMN mycket mycket viktigare än PRAT. För lite sömn har kvaddat fler äktenskap än för lite prat, det är jag helt övertygad om.

Karin – Ketchupmamma har skrivit världens bästa blogginlägg om detta. Läs!!

För övrigt har jag märkt att konflikter än idag kan vinna på att sopas under mattan ett tag. Man kan tiga, svälja, vänta, sura och efter ett par dagar går det  plötsligt att prata om saken utan att himlen faller ned.

Det är en rätt bra taktik faktiskt, att räkna till tio, eller kanske femtio, och tänka efter: ”Kan det vänta till imorgon?”

Kommentarer

  1. Kommentar av Frida den 23 juni, 2010 kl 10:25

    Jamen jaa, vad lustigt att du nämner just detta med att somna osams. Fick rådet för några år sedan att se det så här; vi är överens om att vara oense. Och låta det bero en stund. Om så över natten..

Kommenteringen är stängd.