Mina noveller

Här lägger jag upp länkar till mina noveller. Än så länge har jag bara skrivit fyra, varav två har placerat sig i olika novelltävlingar.

* Den första heter Hyresgästen och den fick Hederspris i tidningen Allas tävling. Jag skäms inte för den men är inte heller särskilt stolt. En oförarglig bagatell.

* Den andra heter ”Leende gudbruna ögon” och kommer aldrig att bli publicerad i någon veckotidning eftersom den handlar om fel saker. Du hittar den här. Jag gillar den fortfarande.

* Den tredje heter Harry Boy . Den kom på andra plats i Hemmets veckotidnings novelltävling. Du hittar den här. Den var införd i nr 7 2014 tillsammans med en väldigt fin illustration. Den här novellen tycker jag också om, även om den bara är en småmysig bagatell. Framförallt är jag stolt över formen, att jag lyckades skriva den i första person.

* Den fjärde novellen heter Spelaren och skrevs för en tävling i Allas veckotidning. Du hittar den här.  Den uppfyllde alla deras kriterier tyckte jag.  Eftersom den blev färdig långt innan tävlingstiden gick ut, skickade jag in den till Året Runt först för att testa om de ville ha den.  Jag fick ett vänligt svar från redaktören som sa att novellen var välskriven och bra men att den inte passade i deras tidning. Jag bad henne precisera hur en novell i Året Runt ska vara.  Svaret hittar du här . Det gjorde mig ganska betryckt.  Två veckor efter att tävlingstiden gått ut hos Allas kom jag ihåg. Att jag glömt skicka in den. Men den hade säkert inte haft en chans.