12 september, Kategori: Båtliv, Okategoriserade

Äntligen provtur!

För varje dag som gått har det blivit svårare att lämna bryggan. Efter två år utan att ha stått bakom ratten har jag glömt skrämmande mycket. Elementära saker, som hur man startar. Bogpropellerns riktning kom jag däremot ihåg.
I morse var det dags. Det som liknade bleke blev till 6 m/s när vi kom ut ur marinan, men då var det försent att fega ur. Det är ju finfin segelvind, men det jag var nervös inför var tilläggningen efter provturen. Man lägger till med aktern mot bryggan i Medelhavet, backar alltså in. Ellem går inte att styra med rodret när man backar, man måstevhålla det helt rakt och styra genom att flytta fören med hjälp av bogpropellern. Funkar perfekt bara man har koll på tvärtomtänket. Jag kände mig väldigt osäker på det.
Men självförtroendet kom tillbaka, som tur var, och tilläggningen gick galant som förr, trots en del vind (inte mycket) i riggen.

Planerna att ta oss halvvägs över Cykladerna innan vi måste flyga hem till Emmas dop, ser inte ut att hålla. Det fortsätter att blåsa. Det är ingen ide att starta och sen bli fast på Patmos, och tvingas lämna båten där. Bättre att komma tillbaka hit i oktober efter Emmas dop, utan tidslimit.
Sån jäkla skit med WordPress dom visar bilderna upponer fast jag ändrat!🤬

Turkiet så nära!
Svenska bryggvänner tog bilden när vi backade mot vår plats.

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.