7 juli, Kategori: Foto

Fotokurs tredje morgonen.

Det är plötsligt onsdag. Lika fint väder som vanligt med strålande sol och lite blåsigt. Idag lyckas jag nästan försova mig. Får ta med frukosten in i datasalen för att inte komma försent till kl 9.

Av de 12 timmar som ägnas åt fotokursen varje dag tillbringar vi nog 80% i konferenslokalen framför datorn eller åtminstone i stolen, medan Tony visar och förklarar om kamerateknik, bildbehandling osv. Det är oerhört intensivt och fantastiskt givande. Att dagarna blir så långa beror på att Tony finns i datasalen ända fram till 22 – 23 för att kunna hjälpa var och en individuellt.

Här finns deltagare med de enklaste kompanktkamerorna, även om de flesta nog har lite mer avancerad utrustning. Jag är aboslut inte värst!

Idag ska vi först redovisa gårdagens individuella fotouppgift som var rörelse. Sen är det fördjupning i kamerateknik för rörelse. Efter lunch är det exkursion till en bergstopp ovanför Nösunds Värdshus där vi ska få lära oss att ta panoramabilder. Där ska vi också öva makrofotografering, eftersom där växer vilda och sällsynta blommor.

Kvällen ägnas sedan åt arbete framför datorn med våra panoramabilder och makrofoton. Bit för bit tuggar vi i oss elefanterna Photoshop, Bridge och/eller Lightroom.

Korta stunder de här dagarna känner jag mig själv som en vild och sällsynt blomma. Hädanefter ska jag gå oftare på fotokurs. 🙂

Kommentarer

  1. Kommentar av Sessan den 7 juli, 2010 kl 04:31

    Du har taggat mig sjukt Katinka. Tänk om jag kunde varit med på ett sådant kurs en gång.
    Vart hittar man fram till kurser som detta?

  2. Kommentar av Katinka den 7 juli, 2010 kl 11:38

    Jaa, jag vet faktiskt inte, antar att man kan googla? Jag hittade den här kursen av en slump, eftersom Nösunds Värdshus ligger så nära där jag bor. Det är andra året kursen går, de kör två veckor och kurserna är fulltecknade. Det blir säkert kurser nästa sommar också. Kram

Kommenteringen är stängd.