8 juli, Kategori: Foto

Fotokurs fjärde dagen.

Idag blåser det kallt i Nösund och ingen längtar ut från datasalen. Schemat är som vanligt väldigt ambitiöst. Redovisning av allas olika uppgifter (bildspel), översiktlig genomgång av RAW, kort genomgång av ateljefotografering, kvällspass med Photoshop och inramningar.

Det känns att kursen närmar sig sitt slut.

Dagar med intensiv uppmärksamhet och koncentration mellan kl 09.00 och 23.00 börjar märkas på humöret. Jag som är van att bestämma själv över min tid.

All denna samvaro med så många nya människor.Jag som är van att jobba ensam, som trivs bäst utan så mycket sällskap, som inte alls är särskilt social.  Nu orkar jag inte längre riktigt hålla ifrån mig stress och oro som andra utstrålar.  

Idag känner jag mig lättstött, trött och sliten. Måste göra upp med mina förväntningar. Inte sjutton blir man fullärd vare sig på sin systemkamera, Photoshop eller Lightroom på en knapp vecka. Däremot vet jag nu mycket mer om vad som finns att lära, och var jag ska börja. Eller fortsätta.

Det finns inga genvägar när det gäller kameran. Det är bara att fortsätta fotografera, fotografera, fotografera. Den här kursen har ökat mina kunskaper om kameran med flera 100 %. Men kunskaper är en sak, övning är en annan.

När det gäller programmen finns pålitliga Moderskeppet med sina lättfattliga och roliga DVDs. Jag har redan flera stycken. ”Perfekt skärpa i Photoshop” ”Grunderna i Photoshop”Photoshop för naturfotografer” och ”Lightroom 3 för fotografer”  Det har bara saknats tid.

Men snart är det semester. Och förresten är det inte bråttom. Det handlar ju inte om att bli bäst eller vinna en tävling.

Det handlar ju om skapandeglädje.

Bilden här nedan är panoramabilden jag tog igår. Klicka på den! Den visar utsikten från högsta berget ovanför Nösund. Rakt ut ligger Måseskär.

Den bilden hade jag inte kunnat ta för fyra dagar sedan! 🙂

[singlepic id=106 w=320 h=240 float=]

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.