19 december, Kategori: Barnbarn, Foto

Underbar lördag!

Lördag kväll hade jag sett fram emot länge,  länge. ”Jul i Folkton” med Ale Möller, Sofia Karlsson med flera på Konserthuset i Göteborg.

Odd och jag upplevde Ale Möller band på Slussens Pensionat i somras, och det var nog sommarens höjdpunkt när det gäller semesterminnen. Vi tog nya båten till Slussen och tuffade Orust runt. Sen satt vi längst framme vid scenen och befann oss i musikens himmelrike. 

Igår kom minnena tillbaka, även om det var en annan sorts musik.

Vi passade på att bjuda barnen med familjer på middag i stan innan konserten. Meza, souvlaki och andra grekiska godsaker på Lilla Tavernan i Linné. Två barn och tre barnbarn kom, vinterkräksjuka och annat gjorde att alla inte kunde.

Men Odd och jag bestämde att detta måste vi göra oftare! Så underbart mysigt att sitta på restaurang och äta gott, prata och umgås med både stora och små.

Mina bilder från familjemiddagen på Lilla Tavernan blev tyvärr kass. 🙁   Jag hade laddat med fotoutrustning för att kunna fota inne på konserten, och testade inställningarna inne på den mörka restaurangen. Det blev totalt fiasko, helt mörka och gryniga bilder, inget att visa på bloggen.

När vi sakta och försiktigt körde hem i snöstormen på natten var vi överens om att nu är det dags för ett nytt avsnitt i våra liv. Mer musik, mer kultur! Och mer restaurangbesök med hela familjen! Vi påminde varann om den fantastiska söndagsmiddag vi blev inbjudna till under en affärsresa till Bangkok för några år sedan. Hela familjen, säkert 15 – 20 personer, satt vid ett stort långbord inne på en restaurang. Fat efter fat med maträtter bars in, barnen sprang omkring runt bordet eller vandrade från knä till knä, det skrattades och pratades. Detta var deras normala söndagstradition, de gjorde alltid så, för att hålla kontakten med varann! Och efter middagen gick de manliga familjemedlemmarna på en karaokebar på Khao San Road. Vi bjöds med dit också.

Inte riktigt  jämförbart med Göteborgs Konserthus kanske. 😉

 

 

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.