27 december, Kategori: Foto

Mellandag med fotobokpyssel.

En bra sak med att vara lagom sjuk är att man kan ägna sig åt saker som alltid kommer i andra hand annars. Mina bilder från vår resa till Kina 2008 tex, som har legat i datorn i två år nu. Idag har jag äntligen börjat göra en fotobok om den fantastiska drömresan.
En anledning att jag inte kommit till skott är att jag inte hittat någon fotobok som jag gillar.
 

De fotoböcker jag har sett, och även provat, är av dålig kvalitet, med taskig bindning, fula kartongpärmar som slår sig, för lite plats för text, layouten bunden till fasta mallar osv. Inget alternativ alls för mig, då väljer jag hellre gammal hederlig scrapbooking.

Men så hittade jag Blurb efter att ha läst ett jämförande fotobokstest på nätet. Blurb från USA fick skyhöga betyg. Dessutom visade mig Joakim på Atelje Digital en helt underbar bröllopsbok som han gjort med Blurb. Högsta klass! Och inte krångligt alls, även om man får lägga lite tid på att experimentera med alla olika valmöjligheter som finns.

Jocke hade bara goda erfarenheter av sitt första inköp av fotobok från USA, han hade t ex reklamerat ett färgfel på omslaget och genast fått en helt ny bok skickad till sig.

Jag klickade hem Blurbs program som heter BookSmart, och sen har det legat i datorn tills idag.
Nu är jag igång, har gjort 24 sidor hittills, det blir nog det dubbla innan jag är klar. 🙂 

– Posted using BlogPress from my iPad

Kommentarer

  1. Kommentar av Tomas den 28 december, 2010 kl 10:32

    Hej!
    Testa fotoklok.se, programvaran finns till PC och MAC och har inga som helst begränsningar. Omslagen kan du personifiera precis som du vill. Omslagen är mattlaminerade och hårdinbundna på en 3 mm. tjock kartong (de flesta använder 2-2,5 mm). Dessutom trycks dom i Sverige = snabb leverans och bättre för miljön.

    // Tomas

  2. Kommentar av Katinka den 28 december, 2010 kl 11:31

    Hej Tomas, tack för tipset, jag ska kolla länken, är aldrig rädd för att prova. Klart du har rätt om miljön också, det är verkligen inte klokt att skicka efter saker från USA om man inte måste.

Kommenteringen är stängd.