31 december, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan nr 125.

Hur ser min bästa framtid ut?  I tisdags hörde jag hur  Lotta Gray , Vimmelmamman här på AlltförFöräldrar, vinterpratade i P1. Lyssna på henne! Hon var så bra att tiden stannade och tårarna flödade. Hon pratade om hur hennes cancerdiagnos påverkat hela hennes tillvaro. Hur det är att vara symptomfri men inte cancerfri, hur man lever som mamma, fru och arbetskamrat när morgondagen inte är självklar längre. Hur kärleken håller hennes låga vid liv. ”likt en bränslepump i mitten av hjärtat.”

Hon beskrev också sin vision av hur hon har det om sådär 20 år. Då vaknar hon en solig morgon i sitt hus i Spanien, med sin man bredvid. Hon beskriver i detalj hur det ser ut i huset, vilka tavlor som hänger på väggarna, hur solljuset faller på krukorna med kryddväxter. Hon ser sig själv gå ut och plocka in färska tomater till frukosten, och pressa juice av solmogna apelsiner. Om en stund ska hennes nu vuxne son komma på besök från Sverige. Hon är frisk sedan många år, tiden när hon slogs mot sin cancer är avlägsen, historia.

Jag vill också försöka måla upp en sådan där framtidsbild. Men det är inte så lätt som man kan tro. Det vore underbart att bo några månader om året i ett varmare land. Men att flytta så långt från barn och barnbarn? Hur långt fram är förresten framtiden? Och tänk om inte Odd vill följa med?

Om tio år lever jag i stort sett som nu. Fast jag arbetar mindre. Vi har hittat ett litet hotell eller pensionat i ett varmt land dit vi kan resa på vintern och bo halva året. Dit vi kan bjuda in våra barn med familjer, och där vi kan ha hund. Men vi äger inte något hus utomlands. Jag arbetar så mycket jag har lust på distans, fotograferar och målar. Odd gör också vad han vill, kanske konstruerar han finurliga maskiner åt den lokala bagaren, vinodlaren eller fiskodlaren. Mesta tiden tillbringar han bland båtfolket i marinan. Säkert hittar han massor av nya vänner att umgås med. 🙂 Från maj till oktober är vi tillbaka i huset på Flatön, på sommaren kan man inte vara någon annanstans. Utom möjligen i båten då.

Hur ser ditt liv ut om tio år?

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.