12 april, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan nr 151.

Vad drömmer jag om att göra sen? Åh, jag har en lång lista.

1. Träna upp min skolfranska så att jag kan prata som Jaques Brel sjunger.

2. Köpa ett par fräcka jeans i storlek 30/31. Och en skinnjacka.

3. Lära mig ett språk till – kanske kroatiska?

4. Ha en fotoutställning.

5. Gå på kameravandring i något vilt och vackert land.

6. Bygga ett trädgårdsförråd.

7. Gå med i en orkester med mitt dragspel.

8. Skaffa mig ett övervintringshem, i ett varmare land.

9. Bli expert på bildbehandling.

10. Ta hand om alla mina bilder och göra fotoböcker till barnen.

När inträffar då detta ”sen”? Det är det svåraste. Hur ska jag hinna med allt jag vill innan jag blir gammal? Hur gör man för att leva i nuet, när nuet skenar?

Jag har märkt att Farmorsbloggen börjar bli mer och mer melankolisk. Det var inte meningen. Men inget att göra åt, tankarna far som dom vill… Här kommer en bild som inte har något samband alls med den här texten. Ändå har jag tänkt på den hela tiden jag har skrivit, så den måste ha något att säga i sammanhanget… 😉

Kommentarer

  1. Kommentar av Christina den 13 april, 2011 kl 08:37

    Om det där är en mås (jag blandar gärna ihop dem med tärnor) så står det så här i Solögas bok Djurens språk: Dina vingar bär dig vart du vill, så lita till dig själv och din egen förmåga. Min gåva till dig är att känna tilltro till dig själv. Tvivla inte.Känn hela tiden tillit och du når ditt mål.

  2. Kommentar av Katinka den 13 april, 2011 kl 09:23

    SÅ fantastiskt! Inte konstigt att måsen ville vara med i det här inlägget, jag kände verkligen så starkt att bilden hörde till texten, men kunde inte förstå varför. TACK snälla för att du skrev den här kommentaren 🙂

  3. Kommentar av Christina den 14 april, 2011 kl 09:37

    🙂 Roligt att du uppskattade min kommentar. Jag har haft stor glädje av solögas två böcker Djurens språk och Växternas språk. Kan varmt rekommendera dem. Så mkt lättare då att förstå det undermedvetnas budskap till en. (Och nej, jag får inte betalt för att göra reklam för dem ;-))

Kommenteringen är stängd.