18 maj, Kategori: Farmor svarar själv, Foto

Svar på Farmorsfrågan nr 159.

Vilken är den största friheten för mig?

Friheten att ha pengar för dagen? Kroppens frihet utan övervikt? Friheten att vara frisk? Friheten från mammarollen? Att vara småbarnsmamma passade inte mig alls, jag var en arg, stressad och pressad mamma som försökte räcka till överallt men aldrig lyckades tillräckligt bra, åtminstone inte i mina egna ögon. Aldrig  hann jag med det jag hade lust att göra, mina egna intressen. Därför hade jag alltid dåligt samvete dessutom för att jag kände mig så egoistisk.

Numera kan jag oftast välja. Att vara med barnbarnen eller för mig själv. Att resa med Odd eller resa ensam. Det är en fantastisk frihet. Att ha starka band men inte vara fastbunden.

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.