27 maj, Kategori: Barnbarn

Dopdag.

Idag har det varit lilla Minis dag. Hon döptes i Toltorpskyrkan till Bella Irma Soleil. Det är första och sista gången jag skriver hennes namn i bloggen. Jag tycker de  är så otroligt vackra. Som det snälla och harmoniska barn hon har varit ända från början sa hon inte ett pip på hela tiden i kyrkan. Hon tittade sig bara nyfiket omkring, och log strålande mot prästen när han lyfte upp henne med vigvattnet droppande från håret.
Kristallskålen har jag köpt på Kosta Boda i Hovmantorp för 10 år sedan, den är både lilla S och lilla A döpta i.

 Tänk att få ett strålande leende av en nydöpt bebis, det måste väl vara lycka för en präst?

Vilken tur mamma A har, med två storasystrar som inte vill något hellre än att bära lilla Mini.

Efter dopet var det stort släktkalas hemma i radhuset. Jag räknade inte, men vi var nog säkert 25. Många hade med sig något att ställa på bordet, så det var överdåd som vanligt. Pajer, sallader, små piroger, tårtor, kakor. Av en händelse visade det sig att varenda rätt var helt vegetarisk. Det var inte alls planerat, men alla blev glada och buffén var jättegod. Kött är inte någon självklarhet längre, det är en stor skillnad mot för några år sedan. Jag tycker det har förändrats väldigt fort. Inte mig emot.

Men nu är jag hemma på Flatön igen, klockan är sent och jag är väldigt trött. Det blir inget svar på Farmorsfrågan nr 161 ikväll. Nu vill jag bara sova. Tack mina älskade barn för alla fina barnbarn ni ger mig, för alla dop och födelsedagsfester och julkalas och Lisebergskvällar och badutflykter. Och för alla svärdöttrar och svärsöner och nya familjemedlemmar. Ni är mitt livs stora rikedom.

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.