7 juni, Kategori: Barnbarn

Hemma bäst!

Lille L, pappa L och E kom och hälsade på igår, bästa välkomstpresenten tyckte jag förstås. De stannade bara över dagen och gjorde sommarens första båtutflykt med nya Tumlaren i det fantastiska vädret. Sen grillade vi medan lille L gungade i päronträdet, busade med Sigge och klättrade i äppleträdet.  Pappa L är noga med bordsskicket, lille L ska veta hur man gör rätt när man äter. Inte ta först, inte gå från bordet utan att fråga. Jag tycker inte det där är så noga, jag tror nog att barnen tar efter föräldrarnas bordsskick även utan förmaningar. Men jag försöker förstås att inte lägga mig i. Bara jag slipper uppfostra.

När mina barn var små var det precis tvärtom. Min pappa blev sur om inte barnen tog i hand och hälsade, helst skulle de niga och bocka. Och svärföräldrarna var väldigt noga med hur man uppförde sig till bords och påpekade gärna hur det skulle vara, vilket jag ogillade väldigt mycket. ..  🙂

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.