29 juni, Kategori: Barnbarn

”Vi startar ett trädgårdscafe’!”

Lilla S och lilla A är i Fiskebäckskil en vecka. De bor i huset där jag tillbringat alla mina somrar som barn och tonåring. I den pyttelilla trädgården framför huset har jag tältat, haft brottningsmatcher och cirkusföreställningar. Jag har suttit på trappen mot vägen och sålt konstverk av snäckor och Karlssons Klister. Men aldrig försökt mig på att starta café. Fast det är bästa läget utmed promenadstråket ner till kajen.
Flickorna hade målat finaste affischen och mamma A hade bakat hallongrottor och mandelskorpor. Tre små bord med stolar placerades ut i trädgården. Att ragga kunder var enkelt. Vem kan motstå en 7-åring och en 10-åring som lockar med egenbakade skorpor och hallongrottor?


Nr 177/365 foton 2011. Tema; Svensk sommar


Lilla Mini och jag fick vara statister som gäster i trädgårdscafe’et, så det inte skulle se tomt ut. Nr 178/365 foton 2011. Tema: Hatt.


Titta vilken tur, bästa grannen Anna-Lena som jag inte pratat
ordentligt med på år och dag gick förbi och hade tid att fika i trädgårdscafeet!


Kaffekoppar och fat var udda, liksom stolar och bord som mamma A hittat på olika ställen i huset. Det kom både tyska och norska gäster till trädgården och den unga personalen var överlycklig. De turades om att jobba som inkastare och servitriser. Trots en lång lunchrast för bad tjänade de ihop nästan 400:-!

– Posted using BlogPress from my iPhone

Kommentarer

 1. Kommentar av Ullis den 29 juni, 2011 kl 08:22

  Kul grej! Och vilket fint kort på dig och mamma. :o) //Ullis

 2. Kommentar av Nina - Glamourmamman den 29 juni, 2011 kl 10:10

  Underbart!! 🙂

  Sv: Jag har en trehjulig vagn som jag springer med, en Teutonia Spirit. Det är ju ingen direkt joggingvagn egentligen, men den har funkat fint med mina två små killar 🙂 Hoppas att du får chans att barnvagnsmotionera med dina små i sommar också när du är barnvakt!

 3. Kommentar av Katinka den 4 juli, 2011 kl 09:55

  Väntar på att få testa en Babyjogger med minsta barnbarnet i sommar. Tack för titten! <3

 4. Kommentar av Vimleanna den 30 juni, 2011 kl 04:42

  Så somrigt o härligt!

 5. Kommentar av Förskolläraren den 1 juli, 2011 kl 09:25

  Sååå mysigt! Synd att jag inte hade vägarna förbi Fiskebäckskil. Jag har tillbringat mycket tid ”på Kilen” eftersom min pappa vuxit upp på Kaptensgatan.
  Hoppas ni har öppet fler dagar i sommar.

  Mimmi

 6. Kommentar av Katinka den 4 juli, 2011 kl 09:57

  Åååh, då kanske vi har träffats när jag växte upp? Din pappa och jag alltså 😉 Jag är ju född 1950. Kram Katinka

Kommenteringen är stängd.