4 februari, Kategori: Barnbarn

Fredag med farmorspoäng.

Du är verkligen efterlängtad, han har pratat om dig hela dan!” sa fröken på förskolan. Ingår det i utbildningen att de får lära sig att bekräfta farmor och mormor till barnen sådär? Jag blev förstås alldeles varm och glad, även om jag var på gott humör redan innan. Det är underbart att hämta på dagis!
Fast det där med hela dan betydde bara fram till 12:30, jag kom tidigt för att vi skulle hinna med att hälsa på hemma hos mamma en stund också. Jag vill så gärna att mina barnbarn ska ha minnen av henne, dessutom blir hon glad av att träffa dem.
Lille L ritade ett porträtt av Farmormor medan hon åt, han kastade snabba blickar på henne och tecknade med blyertspennan på baksidan av hemtjänstens blankett för middagsbeställningar.
Sedan satt de och läste tillsammans i första delen av Farmorsbloggens bok som jag tagit med till mamma. Den som täcker bloggens första halvår, dvs juli – december 2009.
Lille L hittade en massa bilder på sig själv, förstås, och bilder på mamma L:s mage när Tiny fortfarande låg därinne. Han var minst lika fascinerad som mamma över boken. Mamma behöll den för hon ville läsa ordentligt, hon har redan läst den förra boken som innehåller Farmorsbloggens inlägg från januari – juli 2010.
Se där skillnaden mellan en blogg och en ”riktig” dagbok . I bloggen skriver man sånt som mamma kan få lov att läsa. I alla fall jag.
Lille L sov i bilen hela vägen hem till Flatön.
Efter middagen eldade vi brasa och spelade spel. Han lärde oss ”Finns i sjön” och ”Skitgubbe” och vi spelade två omgångar av Gäddspelet. Konstigt, jag minns hur tråkigt jag tyckte det var med sällskapsspel när hans pappa var liten.
Nu kvart i tolv har jag just blivit väckt av Odd eftersom jag somnade bredvid lille L efter att ha sjungit godnatt. Trollmor, Byssan Lull alla verserna och Sov du lilla videung. Och visst ja, Vyss lull lille palt inte att förglömma.

Kommentarer

  1. Kommentar av Ulla Olofsson den 5 februari, 2012 kl 02:18

    Bilderna bekräftar verkligen innerligheten i mötena mellan generationerna. Bra att du tar tillvara tillfällena. Underbart är kort, alldeles för kort.

Kommenteringen är stängd.