27 februari, Kategori: Foto

En egen dag med Patrik på Moderskeppet.

Två gånger om året har jag privat dejt med Patrik på Creative Adventures i Strömstad. Det är han som har gjort Moderskeppets DVD-er om Lightroom, Photoshop för naturfotografer, Fotografera Landskap m fl. En hel dag kör vi vår och höst och jag brukar vara totalt slut, bombad, tom i skallen efteråt. Samt ha känning av min musaxel.

Vad vi gör? Sitter framför datorn och jobbar med mina bilder i Lightroom. Gamla bilder blir som nya när jag får lära mig mer om redigering. Eftersom jag bara fotar i RAW och eftersom Lightroom är ett icke-förstörande bildredigeringsprogram kan jag ”omframkalla” mina gamla bilder i takt med att jag lär mig mer och mer. För den som inte är fotonörd är det kanske svårt att förstå attt det är nästan det roligaste som finns.

Detta var fjärde gången, och jag märker att inlärningen fungerar ungefär som en upp och nervänd pyramid. Jag lär mig mer och mer för varje gång. Lightroom 4 är på g, och Patrik visade mig de viktigaste nyheterna.

Här är några av dagens bilder.

My grandchild

Las Palmas

Las Canteras

Santa Lucia, Gran Canaria

Kommentarer

 1. Kommentar av Eva den 28 februari, 2012 kl 09:15

  Men HALLÅ!
  Vilken fantastisk lyx.
  En hel dag?!?
  Jag dör ju nästan av avundsjuka 😉

 2. Kommentar av Katinka den 29 februari, 2012 kl 11:09

  Ja, det är verkligen lyx! Han bor ju så nära mig. Han är lika pedagogisk och mysig i verkligheten som på DVD. Om du har möjlighet så gå någon av hans fotokurser. Kolla in hans hemsida!

 3. Kommentar av Flickr: jfernandosa den 1 mars, 2012 kl 06:13

  Good shot and nice framing of that corner. I like its light tone and exposure.

Kommenteringen är stängd.