14 april, Kategori: Barnbarn

En Riktig Mor håller reda på Barnsjukdomarna.

I lördags var vi bjudna på maskeradkalas till Göteborg. Lille L fyllde sex. Men på fredagkvällen ringde K och meddelade att han hade utslag på mage och rygg och hon misstänkte vattenkoppor. Gråt och tandagnisslan förstås, jämmer och elände. På själva kalasdagen var han översållad av prickar, ingen tvekan. Kanske hade han fått smittan av Tiny som blev sjuk efter påskkalaset? När han hämtat sig från besvikelsen över det uppskjutna kalaset fick jag en fin teckning.

prickig

 

Nyss kom en bild på en febrig och prickig Mini. Nu har alla barnbarnen haft vattenkoppor, skönt!

 

sjuk

Men hur är det med föräldrarna? Pappa L ville veta, för att inte riskera att smitta ner J som är känslig för infektioner. Var sjutton är nu den där pärmen med vaccinationer och viktkurvor och datum för smakportioner och de små plastbanden från BB? Jag letade och letade och kände mig som världens sämsta morsa. Sånt där måste man ha ordning på, det är minimikraven.

Till slut hittade jag den. Men kan jag lita på mina mer än 30 år gamla anteckningar? Har Store J verkligen inte haft en enda barnsjukdom?

kort

 

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.