1 december, Kategori: Foto, Las Palmas

Vågar jag?

Las Canteras är ett surfarparadis. Längst söderut på stranden, nära det vackra konserthuset Auditorio Krauss, är surfarnas eget område, med surfskola varje eftermiddag.

Jag ser grupperna med nybörjare stå och torrsurfa på stranden, och följer med blicken hur de ger sig ut i vågorna för första gången. Instruktören står en bit ut i vattnet, ropar och uppmuntrar.

Nybörjarna är i alla åldrar. Nåja, nästan alla.

Jag frågade en av instruktörerna, han på bilden  med den röda västen, om jag är för gammal för att börja. Enligt reklamen på Mojo Surf Canarias har ägaren Eduardo Acosta vunnit allt som går att vinna i form av mästerskap och championships. Tänk om det var han?

How old are you?”

I am 63. ”

Perfect, it is the best age!” Med ett strålande leende, klart strandraggarvarning.

I alla fall.

Jag ska. På tisdag.

And I will look for you! I never forget a face!!”

surfskola

Surfer Las Palmas

Kommentarer

 1. Kommentar av Ewa Evers den 1 december, 2013 kl 10:51

  Du är den modigaste kvinnan jag känner. Är säker på att du kommer att göra det. ;’-) med bravur!! lycka till ⭐️⭐️⭐️

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 2 december, 2013 kl 07:47

  Ewa, nu ljuger du alldeles säkert, räck ut tungan den måste vara kolsvart!! 🙂

 3. Kommentar av Hans Klaive den 1 december, 2013 kl 11:57

  Jag tror att nyfikna människor, dvs nyfikna på livet och vad denna fantastiska gåva erbjuder, lever längre än de som känner sig färdiga alltför tidigt. Jag känner en nyfiken som sitter på Kanarieöarna just nu och planerar att lära sig surfing. Jag lever med en människa som av samma skäl provade på SUP i september och är nyfiken på det mesta. Och jag har 100 nyfikenheter kvar som måste stillas. Livet är underbart!!!

 4. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 2 december, 2013 kl 07:47

  Hans, jag vet inte vad jag ska säga om din teori, har dessvärre flera exempel på att den inte stämmer 🙁 Däremot är det underbart att vara född nyfiken, och jag kommer förmodligen att dö nyfiken också, tiden räcker helt enkelt inte till, precis som du skriver. SUP – stand up paddling – ser jag från min balkong hela tiden, visste inte vad det var, tack för tipset 😉

 5. Kommentar av Maria del Mar den 10 december, 2013 kl 04:09

  Tack för ett gott skratt! Åh, vad jag längtar till GC där det händer en massa roliga saker hela tiden (eller är det jag som låter dem hända mig där…).

 6. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 10 december, 2013 kl 06:19

  Så sant. Här händer väldigt mycket roligt och spännande, men man kan ju välja att hoppa på eller låta bli… 😉

Kommenteringen är stängd.