7 januari, Kategori: 365 foton 2014, Barnbarn, Foto

Vilken höjdare!

Igår gick vi på bio och såg ”Viktor och Josefin” med Leon och K.  Citat från recensionen i SvD:

”Denna franska tecknade film för barn är en visuell dröm. Det som kännetecknar den bästa animationen från Frankrike är att man inte sneglar åt Disney utan istället hämtar inspiration från den egna konsthistorien. ”Victor och Josefine” hämtar utseendet från den lätta och läckra fauvism som målarna Raoul Dufy och Henri Matisse representerar. Animatörerna gör också en poäng av att man ser vissa scener målas fram som när vinter övergår i vår runt den stuga där björnen Victor bor. Makalöst vackert.”

Det är bara att hålla med. Upplyfta och inspirerade tog vi efteråt hissen upp till Heaven 23 på Gothia och åt lunch. Mest för att Leon inte har varit där förut, både hissen på utsidan och utsikten där uppe är så spännande. Jag tycker att Räkmackan modell gigantisk också är värd besöket.

Leon upptäckte en swimmingpool som hängde på utsidan av nittonde våningen, och ville absolut bada i den. Jag sa: kanske på din födelsedag. Sen läste jag på hemsidan att det är åldersgräns 16 år i spaavdelningen.

Så nu vet jag vad vi ska göra på hans födelsedag om tio år.

Bilden är tagen vid 15-tiden, när vi tog hissen ner igen. Inte konstigt att man längtar efter solen så här års.

6/365 foton Väggprydnad.

6Väggprydnad

7/365 foton Uppflugen

7-Uppflugen

Ännu inte för gammal för att vilja visa snuttekaninerna utsikten!

Leonspanar

 

Kommentarer

 1. Kommentar av Evaw den 7 januari, 2014 kl 06:39

  Oj det ser högt ut! Vilken utsikt. Hoppas att maten var lika god som den ser ut.

 2. Kommentar av Susanne Olars den 7 januari, 2014 kl 08:53

  Jag ska inte kommentera just det här inlägget, utan hela din blogg. Jag har nyligen lyft näsan över mitt eget skrivande, och upptäckt vilka härliga bloggar om skrivande det finns. Nu har jag hittat din, och jag känner mig hemma! Jag tycker om dina ord, och din inställning till livet. Kanske för att jag också åkt på smällar, men haft tillräckligt med (ursäkta) jävlar anamma för att göra något av eländet. Tack för inspiration på många sätt!

 3. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 8 januari, 2014 kl 08:42

  Vilken bra början på dagen att läsa din kommentar, tack! Just idag behövde jag det alldeles särskilt för att orka tackla januarimörkret. Kram!

 4. Kommentar av Susanne Olars den 8 januari, 2014 kl 11:15

  Och jag har också fått en bra start på den här dagen efter att ha suttit och svarat på dina kommentarer hos mig! Tack för bra tips och för att du tog dig tid att läsa. Jag vet att vi hörs snart igen. Kram!

Kommenteringen är stängd.