6 april, Kategori: Barnbarn

Milstolpe?

Där satt hon, mitt 13-åriga barnbarn, med sitt jättelika instrument (kontrabas)på scenen i Göteborgs konserthus. Och spelade tillsammans med  Alexander Rybak (den norske violinisten som vann Eurovision Song Contest med Fairytale).  Inte bara hon förstås, på slutet var det 200 spelande barn och ungdomar från musikskolor i Göteborg på scenen. En helt makalös föreställning, en sån som får kroppen att sväva och hjärtat att svälla. Vilken otroligt skicklig musiker, vilken inspiratör! I två dagar hade han drillat stråkeleverna från Göteborgs olika skolor, och det märktes verkligen hur roligt – och jobbigt – det måste ha varit.

Salongen var fullsatt. Där satt föräldrar och mor- och farföräldrar och alla tänkte säkert om just sin unge: Tänk att hon är så duktig att hon får spela med Aleksander Rybak.

Efteråt fick Salma en stor bukett rosor av underbara Annika, den enda som tänkt på att man såklart måste ge henne blommor. Hennes första konsertbukett? Sen gick vi allihop på Evas Paley och åt kladdkaka med vispgrädde eller lyxräkmacka.

Och idag har jag nästan inte tänkt på förlagseländet alls. Imorgon ska jag blogga om det.

Salma

konsert

Kommentarer

 1. Kommentar av anna ö den 7 april, 2014 kl 07:42

  Härligt!!!

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 7 april, 2014 kl 09:03

  Tack för det, Anna! <3

 3. Kommentar av Susanne Olars den 7 april, 2014 kl 08:31

  Stort! Vilken känsla! Och vilken klart befogad stolthet som lyser i nedersta fotot!

 4. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 7 april, 2014 kl 09:02

  Eller hur! Rufsig och med håret fullt av blå bottenfärg och ändå ser man rätt okej ut på bild bara man är glad 🙂

Kommenteringen är stängd.