16 februari, Kategori: Farmor svarar själv

Farmor svarar på fråga nr 61.

Svår fråga det där – hur väl känner min mamma mig?

Eftersom hon kommer ihåg så många år av mitt liv som jag inte alls minns, känner hon väl mig på ett sätt bättre än jag själv. För barn visar tidigt sin karaktär. Med mina tvillingar skrev jag upp redan innan de var två år hur jag uppfattade deras olika personligheter. Det stämmer på pricken fortfarande!

Men samtidigt händer det ju så mycket mellan skolstart och vuxenliv som mamma inte har minsta insyn i. Upplevelser och människor som präglar en lika mycket eller mer än den tidiga barndomen.

Min mamma känner mig nog bättre än jag tror, men inte så bra som jag skulle önska. Nu när hon är över 90 år är det ändå oväsentligt. Det börjar istället bli hög tid för mig att verkligen lära känna min mamma.

Du och jag, farmormor.

Kommentarer

 1. Kommentar av Anna-Lena den 16 februari, 2010 kl 10:39

  Ja man HAR ju alltid sin mamma- sen är det kanske itne så många som känner henne?.. sen jag fick barn har jag tänkt mer på min mamma och blivit mer nyfiken på henne och jag vill lära känna henne MER- inte bara som min mamma! Spännande! 😀 Och klockan kom idag! Den är såååå fin! Är så glad jag fick vinna iaf- det hade du ju inte behövt- eller jag menar det är ju inte alla som hade gjort så! Så tusen tack- jjag ska lägga upp bild på den i bloggen så fort mina bilder funkar… 😀 Ha en skön kväll! Kramar

 2. Kommentar av Elin - Ett hus till oss den 17 februari, 2010 kl 02:02

  Jag kan tänka mig att mammor känner de vuxna barnen bättre än vad de tror. Jag håller med om att det är många år som man inte själv kommer ihåg, som de gör.

  Härligt med en 90 -årig mamma som kan berätta spännande historier om hur det var när hon växte upp. jag vet att jag älskade att höra sådana historier från min mormor när jag var liten.

  Vad smart och kul att skriva ner barnens personligheter när de är små, det måste jag göra med Ludde 🙂 Spännande att se hur de utvecklas.

  Kramar Elin!

 3. Kommentar av Anna-Lena den 17 februari, 2010 kl 10:38

  Om du kikar in i min blogg ser du att jag fått klockan! Är så glad! Den är såååå fin! 😀 kramar

Kommenteringen är stängd.