1 mars, Kategori: Barnbarn, Farmorsfrågan

Farmorsfrågan nr 65.

När berömde du senast en vän?

Åh vad du är lugn och bra med bebisen.

Kommentarer

 1. Kommentar av Frida den 1 mars, 2010 kl 09:12

  Igår kväll faktiskt! På min blogg. Eftersom jag ville visa min uppskattning rejält fick hon en liten hyllning i skrift 🙂

  Kram.

 2. Kommentar av Katinka den 1 mars, 2010 kl 11:11

  Det verkar vara en vän att lita på i alla lägen. Hon har säkert valt dig av samma anledning. Kram

 3. Kommentar av Ritva den 1 mars, 2010 kl 12:02

  Via min blogg till ALLA svenska aktiva såväl som funktionärer på OS.Välkommen Du också att titta in…någon enda gång…Kram alla Ni med eller utan nattens ….nysnö…

 4. Kommentar av Annelie den 2 mars, 2010 kl 02:14

  Det ÄR faktiskt flera dagar sen, när jag tänker efter. Just idag haglar berömmet däremot över barnbarnet som är här!
  Han är ju ett litet underverk, fast det är vi ju allihop om man tänker efter.
  Jag lovar: MINST en gång om dagen ska jag berömma nån! Det finns alltid något att berömma, det kan ju vara vad som helst egentligen……

  Kram från Annelie

 5. Kommentar av Katinka den 2 mars, 2010 kl 05:03

  Man blir ju så glad själv också, av att ge beröm…;-)

 6. Kommentar av mimmi den 2 mars, 2010 kl 06:34

  Hej
  försöker att upmuntra mina arbetskamrater med ett positiv reaktion. ex: vad bra det blev! jag gör det ofta och då ärligt.

  Men jag har en annan fundering…
  att vara mormor är en sak och att vara farmor en annan sak. Helt olikt varandra trots att man älskar barbarnen lika mycket på olika sätt. Men en tredje sak som är svårast av allt det är när man är bonus mormor el bonus farmor. Det är en känslig fråga att disutera. Etfersom en av parterna kanske vill vara FARMORN eller MORMORN för sitt barbarn och så kommer det in en ny kvinna i Farfarns/morfarns liv och tror att dom automatiskt blir farmor eller mormor.
  Detta har jag förstått är tufft för många speciellt om då mormorn/farmorn lever ensam.

 7. Kommentar av Mia den 6 mars, 2010 kl 08:08

  Jag är glad för alla vuxna som kan vara viktiga i mina barns liv. Jag har tre barn och är skild sedan 12 år. De har fått många nya vuxenkontakter och jag tror inte det är nån konkurrens dem emellan. Jag är glad för deras nya bonusmormor eftersom de inte har någon egen. Men jag tror inte de tänker i det begreppet, utan hon är den hon är.
  Barns kärlek sträcker sig till många, och räcker till oss alla som finns i deras värld, om vi bara bryr oss om dem!!

 8. Kommentar av Inga-Märt den 2 mars, 2010 kl 07:25

  Idag faktiskt. Vår dotter är modig som förändrar sitt liv, bryter upp från ett dåligt äktenskap. Inte helt lätt. Även om barnen håller på att bli vuxna så är det svårt för dom. En som nyss flyttat, en som är i början av tonåren. Hoppas vi kan stötta dom.
  Att vara mormor och farmor är ju olika .Det är ju olika individer. Jag tror att det beror väldigt mycket på en själv.Att få bonus farmor eller mormor behöver inte vara så svårt. När två av våra barnbarn fick bonusfarmor och bonus morfar så tyckte den yngsta som då var 5år att det var ju jättebra. Fler att få julklappar och presenter av. Ja ni får fler som tycker om er tyckte jag. Det är väl härligt att ”mina” barnbarn älskas av flera.

 9. Kommentar av agnetha den 2 mars, 2010 kl 08:35

  Det gör jag väldigt ofta, ja så ofta som jag kan.
  men ibland skulle man allt berömma sig själv också. ELLER???

 10. Kommentar av Frida den 2 mars, 2010 kl 11:26

  Du har så rätt. Man blir själv glad över att ge beröm! Mår man bra så sprids det till andra, något vis 🙂

 11. Kommentar av Katinka den 2 mars, 2010 kl 11:32

  Mimmi och Inga-Märit: Inte alltid så enkelt tror jag.Så många känslor och relationer inblandade.Inte alla är nog så generösa som du Inga-Märit. Jag har ingen egen erfarenhet än, men jag kommer att få…

 12. Kommentar av Berit den 3 mars, 2010 kl 10:24

  Det gjorde jag senast igår, flera gånger faktiskt. Men det är väldigt bra att bli påmind om det.

 13. Kommentar av mimmi den 6 mars, 2010 kl 09:49

  Ja det är inte alltid så lätt eftersom jag själv är både mormor och Farmor + bonusmormor. barnen är ALDRIG problem utan vi vuxna. jag har också blivit extra mormor till barn som har behövt detta.
  Men jag behöver inte kalla mej mormor till mina bonus barnbarn det räker att jag är mimmi för det finns ju redan en mormor. kärlek och omtanke behöver alla barn som ungdom +vuxnabarn.

Kommenteringen är stängd.