8 mars, Kategori: Farmorsfrågan

Farmorsfrågan nr 67.

Vilken är din målålder i livet? Och vad gör du för att uppnå den?

Vill du träffa dina barnbarnsbarn?

Kommentarer

 1. Kommentar av Frida den 8 mars, 2010 kl 09:38

  Åh vilken rolig fråga! Jag fyller 32 år i år. Min målålder är 40!

  När jag var 20 var min målålder 30. Hur jag gör för att uppnå den vet jag inte?

  Vet inte hur det kommer sig men jag fick för mig att runt 30 skulle livet vara himla najs – och så blev det! Inga specifika krav eller uppnådda mål i sig utan mer känslan av att ha kommit till en ny fas i livet.

  Mycket blev som jag hoppades inte allt blev som jag trodde.

  Nu ser jag fram emot 40, mina tjejer som idag ska fylla 5 och 2 kommer att vara stora och min man och jag kommer på sätt och vis ha annan tid för varandra. Och jag har många tankar om hur jag och mina döttrar kommer att umgås eller fungera tillsammans. Mycket känns roligt att tänka på, kommer familjen se ut som jag strävar efter? Ojoj, kan skriva hur mycket som helst.

  Tror det hela bottnar i att jag älskar att ha roliga händelser att se fram emot, tror alltid att det väntar roliga saker framöver. Nästa vecka, om 10 år.

  Sedan kommer min målålder flyttas till 50! 😀

  Kram!

 2. Kommentar av Mia den 9 mars, 2010 kl 09:42

  Min målålder det har nog alltid varit 50.
  Nu är jag 53 och har inte något nytt mål.
  Varför 50?
  Jag tror det har att göra med att min egen mamma blev just 50. Hon gick bort ganska hastigt i cancer strax efter sin födelsedag.
  Så varje dag efter 50 är verkligen en bonus för mig!
  Jag ser många starka, fina levande, livliga kvinnor runt mig, som är över 50 men ändå har jag svårt att identifiera mig med dem. Jag har liksom ingen att identifiera och jämföra mig med längre.
  Jag har länge känt att jag inte vill bli gammal, kanske högst 70… men för ett par veckor sedan var jag och firade min ”styvmormor” som fyllde 100 år!!! Vilken grej, va! Hon satt där så fint bland blommorna och blev ompysslad och sa; -åh vad fint, och -jag blir inte trött, det är så härligt att bli firad.
  Kanske man ska satsa på några år till i alla fall…

 3. Kommentar av Maddie den 9 mars, 2010 kl 11:29

  Min första målålder var 18- det verkade ju så himla vuxet. Sen glömde jag bort det där med ålder. Min andra målålder är 50, då hade jag tänkt gå i pension. Börja en annan del av livet. Kanske har jag barnbarn då?
  Nu kommer jag kanske inte att kunna gå i pension tidigt, men drömma kan man 😀
  Min man tänker aldrig gå i pension och leva tills han är 100 så en av oss måste ju ha tid att fixa långa semestrar och äventyr 😉

Kommenteringen är stängd.