12 mars, Kategori: Farmor svarar själv

Farmor svarar på fråga nr 68.

Skönhet sitter i betraktarens öga. Dvs det är den som tittar som bestämmer vad som är vackert. Alla är vackra i någons ögon. Hur gammal eller tjock man än är.

De skönhetsideal som visas  i TV, tidningar och skyltfönster gör att nästan alla känner sig fula. Men har du sett dig omkring en vanlig fredag på ICA Maxi eller Coop, och försökt hitta en enda människa som liknar …ja, säg modellerna i Halens postorderkatalog? Eller en lördag på IKEA och kollat efter någon som ser ut som tjejerna på Gina Tricots hemsida? Hittar du en på tusen så är du duktig!

Jag undrar ibland varför inget företag tar chansen och gör tvärt emot.  Skaffar skyltdockor som verkligen ser ut som riktiga människor. Inte bara lite fegt halvmulliga. Till exempel små korta, knubbiga skyltdockor, med tjocka vader, eller hjulbenta, eller med bred rumpa och inga bröst, eller med små och tätt sittande ögon, eller ingen hals, eller dubbelhaka.

Svaret på Farmorsfrågan 68 är hur som helst att jag kände mig vacker senast igår, när min man såg på mig och kommenterade att jag var fin, jag hade varit hos frissan.

Dessförinnan kommer jag ihåg att jag kände mig vacker när jag var i Oslo, och Josefine sa till mig att jag hade ”piffat till mig”. 

Nästa gång du har klätt upp dig, målat dig och är på väg till en fest – ställ dig framför spegeln innan du går och säg högt till dig själv:” Hej snygging!” Och NJUT av känslan.

Prins L av Thailand

Kommentarer

 1. Kommentar av Elin - Ett hus till oss den 12 mars, 2010 kl 09:26

  Att gå till friören gör verkligen mirakel, man känner sig som en ny människa efteråt tycker jag 🙂 Fina komplimanger är ju underbart!

  Jag önskar dig en härlig fredag!

  Kram Elin!

 2. Kommentar av Kim M Kimselius den 12 mars, 2010 kl 06:13

  Så fint du skriver! Jättekul att läsa. Eftersom jag inte läst så många av dina blogginlägg, är jag lite nyfiken varför de heter ”farmor svarar på fråga 68 etc.”
  Kramisar Kim

 3. Kommentar av Katinka den 14 mars, 2010 kl 11:24

  Kim, tack för beröm. Om du klickar på ”Om Farmorsbloggen” under bilden som ligger överst, så hittar du svaret på din fråga!Kram Katinka

Kommenteringen är stängd.