26 mars, Kategori: Farmor svarar själv

Också ett svar på fråga nr 72.

Den här frågan är så lätt, och samtidigt helt omöjlig. Moment 22.

Det som gör att jag tycker om en människa jag inte känner, är ju att jag känner på mig att han/hon gillar mig. Kläder, ålder, yrke, nationalitet, kön har ingen betydelse alls. Det sitter i ögonen.

Det går på några sekunder, det räcker att blickarna möts, så vet jag att den här människan är OK. Det behöver inte innebära mer än att man byter några ord, kanske bara att jag ber grannen på tåget att passa laptopen medan jag går till restaurangvagnen.

Eller inte. Var det nån mer än jag som på 2 sekunder hade sin uppfattning klar om prästen i Uppdrag granskning igår? Innan han öppnat munnen? Kunde tro det.

Jag är världsbäst på att bedöma okända människor snabbt. För snabb tycker min man. Men jag hävdar att jag aldrig har fel. Det är förstås inte sant. Men jag är helt säker på att jag i alla fall aldrig missar någon som jag INTE gillar på första intrycket. Det är lättare att ta fel på en trevlig person för att den kanske bara är lite blyg eller reserverad eller upptagen av av andra tankar just då. Det är svårt att tycka om någon som signalerar att den skiter fullständigt i vad man tycker.

Sån kan jag nog vara själv av och till … 😉

Tyck om mig.

Kommentarer

 1. Kommentar av Malin den 26 mars, 2010 kl 11:16

  Är oxå snabb att döma folk snabbt, både positivt och negativt, men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig om dom motbevisar mig men det krävs lite jobb från deras sida… Vad som hänt Linnea i Bjästa är oförlåtligt! och oförståligt!

 2. Kommentar av Carina den 28 mars, 2010 kl 10:05

  Prästen verkarde väldigt förvirrad anser jag. Men om man tänker sig att Jesus förlåter allt och alla så bör ju rimligen ”Oskar” få närvara i kykan men jag håller med om att dela ut blommor och höra prästens prat om ”fin demonstration för mänsklighetn” blev för mycket. Stackars tjej. Och helt inkompetent skolledning – de borde förlora jobben. Vart går gränsen?
  Jag är glad över att inte internet fanns när jag växte upp..

 3. Kommentar av Fröken Bovary den 29 mars, 2010 kl 09:28

  nu känner jag att jag inte alls köper ditt svar. Som prästen på uppdrag granskning. Det fanns väldigt mycket i det inslaget, som hur det filmades, introt inför hans uttalande. Vi alla visste att han var bad guy. Det är också därför (att vi alla är så lättpåverkade av yttre faktorer och vad andra säger) som vi inte bör tro att vi vet hur någon är innan de ens fått en chans. Det är inte lätt att vända någons åsikt om den redan har bestämt sig.
  /Fröken

Kommenteringen är stängd.