6 juni, Kategori: Okategoriserade

Vi har fått tillökning!

Tumlaren har funnits i familjen sedan 1973. En Gullholmensnipa byggd på Orust, pappa beställde den själv på varvet. Sedan låg den vid bryggan i Fiskebäckskil varenda sommar och han var nog ute med den nästan varje dag. Han satte garn, pilkade torsk och dörjade makrill. När pappa dog fick vi överta båten. Den är oöverträffad som utflyktsbåt, kan smyga in i minsta naturhamn, har plats för många och en mysig ruff som småbarnen kan somna i medan man tuffar hemåt efter en lång dag i solen. 

 

MEN…den är inte rolig att ligga ute i. Ingen toa, inget pentry, kryphöjd i ruffen och fruktansvärt obekväm att sova i. Man får vara väldigt kär, alternativt väldigt sportig, för att stå ut mer än tre nätter. Vilket förutsätter soligt väder. Om det regnar blir allting blött och kallt. 

 

 Vi har funderat minst två år på att byta båt. Förutom att det är en ekonomisk fråga så är det inte lätt känslomässigt att skiljas från Tumlaren. 

Men nu är det gjort. Idag har vi köpt Tumlaren II. En IW25, även den byggd i vår kära hemkommun Orust, båtbyggarön. Vi skulle titta på den i Göteborg, och stod ute på Saltholmen och spejade mot Styrsö när den kom forsande. Det blev kärlek vid första ögonkastet. Tur det, för vi hade bestämt oss för att lita på första intrycket. 

 

Skillnaden är bl a mer plats, mer fart, överbyggnad, ståhöjd i ruffen, toa, pentry, varmvatten, värme, en massa utrustning som gps,autopilot och ekolod, samt sist men inte minst mast och segel, fast den får vi sätta på själva. Vi kommer att kunna segla! Sittbrunnen går att göra om så att det blir ytterligare två sovplatser, vi kan ta med barnbarnen på båtutflykt med övernattning! Med nya Tumlaren kan vi också göra mycket längre utflykter, vi kan våga oss både till Danmark och Norge. 

Min drömresa till Koster blir verklighet redan i sommar.  🙂

Kommentarer

  1. Kommentar av Olof den 28 december, 2018 kl 07:00

    Kul att se sin gamla snipa!

Kommenteringen är stängd.