17 augusti, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan 97.

Den här frågan är lurig. Vi är så vana att betygsätta allting utifrån en mall där högsta poäng betyder perfekt.

Hur många poäng ger jag mitt liv just nu?

Först tänkte jag såhär ungefär: Kanske 7 poäng av 10? Jag väger ju fortfarande flera kg för mycket och jag är verkligen inte återställd efter kraschen för nästan ett år sedan. Min hjärna fungerar inte som förut. Inte min kropp heller. Det finns sorger och problem bland mina närmaste. Det finns saker jag vill köpa men inte har råd med.

Sen tänkte jag igen. Om man inte tolkar frågan som att sätta betyg, utan som att värdera? Hur värderar jag mitt liv just nu?

Då måste det bli en 10-poängare. Jag har nog aldrig värderat tillvaron lika högt som nu. Det är värt hur mycket som helst att kunna hoppa iland från båten. Det är högsta lycka att simma naken i havet och plocka musslor under tången.

Det är värt miljoner att se lille L:s förvånade min när han ska klä på sig efter krabbfisket och upptäcker att hans sko är full av mogna björnbär.

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.