10 september, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan 104

Den här Farmorsfrågan blev jag inspirerad till när jag provade att svara på frågorna i LyckoKompassen som jag skrev om häromdagen.

(Jag vill verkligen rekommendera dig att svara på de 11 frågorna i LyckoKompassen! Klicka på ”Analys” efter varje fråga, så får du facit direkt!)

Om jag tänker tillbaka på igår så minns jag bara det roliga. Den maffiga KarlJohansvampen som jag hittade på morgonpromenaden, och som räckte till lunch för oss båda. Att posten äntligen kom med instruktionsboken till min nya kamera. Att jag blev klar med hela årets mediaplan på jobbet. Att det var väldigt kul på Zumbapasset på kvällen,  och att jag var så nöjd med att jag klarade av ett styrketräningspass direkt efter.

Om jag tänker lite till så kan jag även komma på saker igår som gjorde mig irriterad och besviken. Men då får jag leta i minnet.

Jag tror att jag är född positiv, det är en disposition som finns från början i min hjärna, och som jag är djupt tacksam för. Precis som jag är ärftligt disponerad att bli tjock, mina gener är programmerade för det. Fast övervikten är förstås en förbannelse.

Men jag är ändå hellre tjock och positiv än mager och negativ! 🙂 Man kan inte få allt.

Modern psykologiforskning (engelska) visar att människor som uppmärksammar det positiva som händer i vardagen lever längre, sover bättre osv osv. Dessutom går det att träna upp den här förmågan till att se ljust på tillvaron, om man nu inte råkar vara född med den.

Om du hellre läser om modern lyckoforskning på svenska så finns det massor av spännande ny kunskap. Inte det minsta flummig, om den lilla negativa tanken kanske smög sig in…;-)

 

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.